Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:12, 4. 8. 2021.

| Društvo

Počela izgradnja parka kod “Delte”, završetak najavljen za proleće

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
park kod delte
Radove finansira kompanija "Delta"; foto: T. R.

Vađenjem panjeva od posečenog drveća na prostoru pored tržnog centra “Delta planet” na Bulevaru Nemanjića počela je izgradnja parka. Nadležni kažu da će biti gotov na proleće naredne godine, ali ne preciziraju kada, i da Grad neće koštati ni dinar jer ga finansira kompanija “Delta”. Najavljenu fontanu na kružnom toku kod “Delte” Nišlije će još čekati, jer gradonačelnica Dragana Sotirovski kaže da će ona biti izgrađena narednih godina, kad se napuni budžet.

Pripremanje prostora kod “Delte” počelo je u aprilu sečom drveća, a gradski većnik zadužen za izgradnju Nenad Stanković navodi da će prva faza izgradnje biti završena do 1. novembra ove godine i da će tada početi da postavljaju klupe, osvetljenje i mobilijare.

U toku je tehnička priprema, vađenje panjeva od drveća koje je tu bilo. Posle toga kreće izvođenje podzemne instalacije, valjanje zemlje i uređenje staza. Pojedine segmente parka opredelićemo za decu i dečja igrališta - kaže Stanković.

park kod delte U aprilu posečen veliki broj stabala; foto: T. R.Tvrdi da će lipe kraj parka, za koje je Sotirovski ranije rekla da će biti posečene, ipak ostati jer je “Zelenilo” zaključilo da su zdrave i da u parku neće biti kafića i trafika.

U okviru ovog parka neće biti nikakvih sadržaja, niti kafića, niti trafika, niti bilo čega, isključivo zelene površine i površine za rekreaciju građana. Imamo supermarket i “Delta planet” pored i tu postoje svi sadržaji, tako da nema potrebe za tim - objašnjava Stanković.

Prema njegovim rečima, hektar parka na Bulevaru biće finansiran od donacije kompanije “Delta”.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotiovski rekla je tokom obilaska radova da će park imati “sve potrebne stvari”, pa i česmu, kao i da će ovo možda biti park prijateljstva između Egipta i Niša.

Naši prijatelji iz Šarm el Šeika tražili su da delom urede jednu zelenu površinu. Razgovaraćemo sa guvernerom Južnog Sinaja da možda nešto od simbola njihove zemlje postave u ovom parku i da to bude jedan zajednički park i park prijateljstva između Egipta i Niša. Naravno, to su za sada samo ideje i njihove želje, videćemo da li će tako i biti - kazala je Sotirovski.

park kod delte Sotirovski obišla radove; foto: T. R.Kružni tok kod “Delte”, za koji su iz Grada najavljivali da će kao jubilarni 30. u Nišu imati i fontanu, još ima samo priključak za vodu i struju.

Narednih godina ćemo planirati kako budu dolazila sredstva i punio se budžet izgradnju jedne fontane ovde u kružnom toku jer on sada prvi u gradu ima i vodu i struju - navodi Sotirovski.

Najavljuje i izgradnju parka kraj Mokranjčeve, kao i rekonstrukciju parka “Čair” sledeće godine.

Podsetimo, umesto koncertne dvorane koju su njihovi prethodnici najavljivali kod tržnog centra “Delta planet”, većnik Stanković rekao je u martu ove godine da će tu biti park, jer je "malo zelenih površina u ovom betonu".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zvezdan

    07:14 // 7. 8. 2021.

    Svi znaju da gospodin Stanković vodi ovaj grad.Gradonačelnica je samo na papiru i ništa se ne pita.
    Samo se slika,obilazi itd.
    Veliki izazov za Stankovića jer vodi i Direkciju i opštinu Pantalej.Ovaj mali durlanac Nemanja još je na probnom radu kod Stankovića.
    Bori se Stankovic Nenad kao lav za ovaj grad.Novac mu nije prioritet vec da Niš bude Pariz!
    Potiče iz prebogate porodice koja ima sve,s

  • Velaskez

    11:07 // 5. 8. 2021.

    A podzemni javni WC?

    • Razbibriga

      16:50 // 5. 8. 2021.

      Ma, sta ce ti ! Kao i svaki kulturni "Nislija", iza zgrade ili u pasaz!

  • Zika

    09:36 // 5. 8. 2021.

    Đilas je pokrao mašine za obradu zemljišta, pa moraju ručno da riljaju... zato će toliko da traje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: