Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:06, 18. 3. 2020.

| Društvo

Policijski čas - puste ulice na jugu Srbije

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
policijski cas

Zabrana kretanja svim građanima u Srbiji stupila je na snagu u 20 sati i trajaće do 5 ujutru. Na ulicama Niša, kako javlja reporter Južnih vesti, ima još ljudi, a policija ih zaustavlja i ispituje.

policijski-cas4-foto-mz Na ulicama i pokoji čovek; foto: M. Z.Dok se ceo jug danas privikavao na zabranu kretanja starijima od 65 godina, sada je ušao u policijski čas koji važi za sve bez obzira na godine. Dozvolu bi trebalo da imaju radnici u trećoj smeni koji očekuju i prevoz kako bi se vratili svojim kućama.

Početak zabrane kretanja u nekim delovima obeležili su i aplauzi Nišlija koji posmatraju pust grad sa svojih terasa i prozora. Aplauzi su bili upućeni kao znak podrške medicinarima koji se bore protiv pandemije. Na ulicama saobraćaja skoro da nema, vidi se tek po koji automobil. Policija obilazi ulice i trgove.

Prazne su ulice u Leskovcu, a isto je i u Vranju, Pirotu i Babušnici, javljaju novinari Južnih vesti.

Nema ljudi, ništa se ne čuje sem laveža pasa. Tu i tamo prođe neki automobil - kaže novinarka Južnih vesti iz Vranja.

Građani Prokuplja, bar oni koji žive u centru grada, već pre 20 sati su bili u svojim kućama. Tačno u 20 sati, oni koji žive u stambenim zgradama izašli su na terese i aplauzom od nekih 60 sekundi dali podršku zdravstvenim radnicima koji se bore i sprečavanju epidemije virusa korone.

Novinar Južnih vesti u Prokuplju je u vreme policijskog časa proveo oko 15 minuta na ulici i za to vreme, kaže, primetio samo jedno policijsko vozilo koje se kretalo glavnom ulicom.

policijski-cas6-foto-mz Nema ljudi u pešačkoj zoni u Nišu; foto: M. Z.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Ivan

    08:26 // 19. 3. 2020.

    „Dakle, ovako umire sloboda… uz gromoglasni aplauz“, bile su reči koje je u „Ratovima zvezda“ (Epizoda III) izgovorila Padme Amidala, u trenutku kada je vrhovni kancelar Palpatin demagoški vešto preuzeo svu vlast od Galaktičkog senata.

    • Vedran

      10:33 // 20. 3. 2020.

      Jesi skora gleda pa to ostalo svize u pamtjenu? Hvala za potsjecanje, galaxija je pala pod imperiju, sada mi pod histeriju! Lipo je vrime, a mi izolirani. Sloboda umire I bez ijednog metka. "SO THIS IS HOW FREEDOM DIES..."

  • Raja Suvodolac

    07:32 // 19. 3. 2020.

    O Sudstvu i Zdrastvu mislim sve najgore. Odluku poštujem zbog drugih. Živim sam. Sinoć sam u 20 h lajao sa balkona. Studenti i psi su se odazvali. Juče mi poštar doneo i rešenje iz Suda. 1 se zamenjuje brojem 11. Imam pravo žalbe 15 dana ali gde naći goluba. 18 meseci vrtimo se u krug. Ne zna se ko hoće moj stan kad pandrknem. Nemoguće da se ne zna. Direktori Kliničkih centara, JEZA!
    Coron paka

  • StefanLaza

    06:01 // 19. 3. 2020.

    Cemu panika smrtnost je 1-3%. Manje od nekih bolesti koje se isto tako sire brzo kao i covid. Ne razumem ovu histeriju, ok izolacija a sada imamo problem ne provetravanja pluca i
    ne hodanja gde stariji su jos ugrozeniji. Bolje prolaze oni sa dvoristem ali vecina je u stanu. Odvezite roditelje ako imate priliku na selo da mogu da se prosetaju makar i opuste od stresa.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: