Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 11. 11. 2022.

| Društvo

Podneta odbornička inicijativa za obezbeđivanje pružnih prelaza u Nišu

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
šine
Nova inicijativa odbornika; foto: Vanja Keser

Odbornik u Skupštini Grada Niša Miodrag Stanković, podneo je odborničku inicijativu kojom traži postavljanje lavirintske kapije na mestima gde se ukrštaju pruge i trotoari, kako bi bili bezbedni za pešake, ali i da se pruge ograde zaštitnom ogradom u celom gradskom jezgru.

Nakon što je pre dva dana voz udario 15-godišnjeg dečaka na pružnom prelazu kod Apelacionog suda, Skupštni Grada podneta je odbornička inicijatova kako bi se bezbednost vozača, ali i pešaka podigla na viši nivo, saopštili su iz koalicije "Niš moj grad". voz apelacioni Povređen 15-godišnjak; JV / T. Radovanović

U Nišu se pre samo nekoliko dana dogodila nesreća gde je petnaestogodišnji dečak povređen jer ga je udario voz na pružnom prelazu na samom izlasku iz železničke stanice u Nišu. Javno preduzeće "Infrastruktura železnice Srbije" saopštilo je da je teretni voz naleteo na petnaestogodišnjeg dečaka u trenutku kada su rampe bile spuštene. Ali nije rečeno da mesto gde prolaze pešaci nije obezbeđeno - navodi Stanković.

Ističe da je neophodno postaviti lavirinstku kapiju na svim prelazima u Gradu, kao i zaštitunu ogradu duž cele pruge, jer deca često prelaze van pružnih prelaza, a osvrnuo se i na dugogodišnju najavu vlasti za premeštanjem pruge.

Strategija za bezbednost u saobraćaju nije prepoznala pružne prelaze u Nišu kao jedan od ključnih problema. Izmeštanje pruge je nešto o čemu ova vlast govori punih 10 godina, ali do sada ništa nije realizovano. Do danas datum početka radova nije preciziran. Još uvek nije završena eksproprijacija, a novac nije obezbeđen - navodi on.

Napominje da bi se izmeštanjem postigla veća bezbednost građana, ali i smanjenje gužve u saobraćaju. Predlaže da bi na potezu kod aerodroma mogla da bude železnička stanica, aerodrom, autobuska stanica, a da bi nakon izemeštanja pruge postojeća infrastruktura, odnosno pruga, mogla da se iskoristi za tramvaj ili metro.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Igor

    14:09 // 13. 11. 2022.

    Nakon izmestanja pruge treba sprovesti u delo i ideju Juznog Bulevara. Napraviti brzu saobracajnicu sa po tri trake u jednom smeru i resiti problem guzve u saobracaju u celom gradu. Narocito u juznom delu grada je izrazen problem da ne postoji nacin da brzo stignes negde. Sve same sitne ulice sa milion ukrstanja.

    • Zdenko DZunic

      13:40 // 15. 11. 2022.

      Molim Vas najlepse, dodjite i provedite 3 dana i noci u mojoj kuci kao gost. Takve sulude ideje, na pola metra od kuca , necete predlagati. U to ce se umesati Ministrastvo Pravde Republike Srbije. To je ubistvo sa predumisljajem stanovnika Juznog bulevara, sada Sabana Bajramovica. Srdacan pozdrav.

  • Steva n

    12:26 // 12. 11. 2022.

    Ovoliko botova nije moguće obezbediti bez saradnje sa radikalima.

  • Alo

    20:16 // 11. 11. 2022.

    More kakve ograde izmešajte to što pre!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: