Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:03, 24. 12. 2020.

| Društvo

Ponovo odložen završetak Tvrđavskog mosta, novi razlog je što kasni isporuka behaton ploča iz Finske 

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Tvrđavski most
Ipak neće biti prohodan do kraja ove godine; foto: JV

Tvrđavski most ipak neće biti prohodan do kraja godine, a novi razlog za kašnjenje, kako je rekao direktor Direkcije za izgradnju za Belami, jeste to što kasni isporuka behaton ploča iz Finske. Nadležni, koji su ranije izjavili da će radovi biti završeni do kraja godine, dva dana ne odgovaraju na pitanja Južnih vesti o novom kašnjenju rekonstrukcije centralnog trga u Nišu.

Od radova na Trgu, rekonstrukcija Tvrđavskog mosta najduže traje, a nedavno je član Veća Nenad Stanković kao opravdanje za kašnjenje naveo to što je firma koja je dobila posao renoviranja mosta u Nišu bila angažovana za izgradnju kovid bolnica u Batajnici i Kruševcu.

Bolnice su završene, pa je Stanković 16. decembra najavio da se radnici vraćaju Tvrđavskom mostu i da je dobio obećanja da će sve biti završeno u novom roku, što je kraj ove godine.

Međutim, istog dana je direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović rekao za Belami da kasni isporuka behaton ploča iz Finske i da most ipak neće biti popločan i završen u roku.

To su stalna obećanja biće, biće na vreme, ali očigledno to negde zapinje. Kamen se nabavlja iz Finske, tako da imaju problema. Uvek kada ih pitamo u čemu je problem uvek kažu da nema problema, da je sve plaćeno, da stiže, ali opet to nešto kasni. Prosto smo negde u takvoj situaciji da nema više tolerancije, ali jednostavno moramo da se nosimo nažalost sa time. Sasvim sigurno ti radovi neće biti završeni do 1. januara, ali ponavljam, sve je u našim rukama i bankarske garancije i penali i sva ona finansijska obezbeđenja. Grad je apsolutno zaštićen i što se plaćanja tiče i finansijskog obezbeđenja, ali nije nama do toga stalo, već nam je stalo da završimo što pre radove - rekao je Lović za Belami.

Član Veća Stanković je rekao da je oko 70 % radova na mostu već završeno, a iz Direkcije da je ostalo još popločavanje mosta granitom, postavljanje staklene ograde i nove rasvete.

Međutim, prema rečima Lovića, još nisu završeni neki komplikovani radovi na mostu.

Ostali su neki malo komplikovaniji radovi, ali je opet negde pri kraju. Ostalo je da se promene oslonci, da se zamene konzolni prepusti, sama zamena ležišta mosta je ostala, dilatacija koja je potpuno propala, oko nosača će se raditi te neke promene - naveo je Lović za Belami.

O tome što je Lović govorio za Belami već dva dana niko od nadležnih ne želi da pojasni za Južne vesti. Lović na pozive i poruke nije odgovorio, a Stanković je pojašnjenja obećao, pa se više nije javljao.

Ja za sada nemam te informacije, imam s njima u 12 sastanak pa će možda da me informišu tada, verovatno. Ali vi nemojte da objavljujete nepotpunu informaciju, nego pošaljite mejl, pa očekujte da vam damo potpunu informaciju vezano za situaciju za rekonstrukciju Trga, ako hoćete objektivno da informišete građane Niša - rekao je Stanković novinarima pre dva dana.

Potpune informacije, međutim, nema ni od Stankovića ni iz Direkcije, jer na pitanja koja je tražio ne odgovaraju.

Podsetimo, rekonstrukcija Trga kralja Milana se privodi kraju, završena je fontana koja će svetleti i imati muziku, ali najviše problema pravi upravo most, koji je zbog duge rekontsrukcije "upisan" i u Ginisovu knjigu rekorda.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran Hranisavlhević

    00:03 // 26. 12. 2020.

    Sigurno je, da postoj8 objašnjenje. Meni bi, izuzetno interesantno bilo da ga čujem. Čemu, behaton ploče iz Finske? Razumeo bih, da je u pitanju meki specifični kamen, kog sada nigde bliže nema, a koji bi obezbedio autističnost nekog starog objekta, koji se obnavlja. Ali behaton pluče, izvinjavam se, voleo bih da čujem zašto dolaze iz Finske?

  • Miki

    06:00 // 25. 12. 2020.

    Predlažem da probaju da behaton ploče nabave u Bangladešu.Za muzičku fontanu bi mogli da angažuju trubače iz Vladičinog Hana.Mislim da bi ovako uštedeli dosta para pa bi, za koju godinu
    za svečano otvaranje, mogli za narad da ispeku par volova na novom mostu.

  • Miša iz Niša

    23:42 // 24. 12. 2020.

    Polako b'e će ga reše pred izbori :-)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: