Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:05, 26. 1. 2021.

| Društvo

Poplavljenim domaćinstvima u Dimitrovgradu štetu nadoknađuje osiguranje

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
poplava
Oko 150 domaćinstva prijavilo štetu; foto: Stefan Pavić/Far

Poplava od 11. januara ove godine nanela je štetu na oko 150 domaćinstava u Dimitrovgradu, a kako su sva domaćinstva u ovoj opštini osigurana iz lokalnog budžeta, najveći deo štete građanima će nadoknaditi privatno osiguranje.

Već petnaestak godina iz budžeta Opštine se izdvaja novac za polise osiguranja za zaštitu od požara, rizika od izliva vode iz instalacija, rizika od razbojničke krađe i razbojništva, a pre pet godina dodata je i zaštita od poplave.

Predsednik Opštine Vladica Dimitrov kaže da Dimitrovgrad generalno nije plavno područje, ali po njegovom sećanju nikad se nije Nišava ovoliko izlila kao 11. januara.

Posle povlačenja vode, sve se svodi na procenu štete. Osiguranje je sad super dobrodošlo, ekipe osiguranja su procenile štetu na terenu, što pomaže i našim ekipama. Veći deo će pokriti osiguranje, a Opština će pomoći onima koji su najviše bili pogođeni i gde je šteta veća - kaže Dimitrov.

Ova opština je jedna od retkih koja je na ovaj način zaštitila svoje građane - preko 4.000 domaćinstava je osigurano, a poslednja poplava nanela je štetu na oko 150 domaćinstava.

Ipak, iz budžeta će se izdvojiti novac za one koji su pretrpeli veću štete od premije osiguranja.

Osiguranje će definisati premiju, u zavisnosti od štete. Njihova premija je maksimalno 50.000 dinara, tamo gde je šteta velika, to ćemo nadoknaditi i pomoći i iz budžeta - objašnjava predsednik Opštine.

Isplata premija je već krenula, a ubrzo će, kaže on, uslediti i pomoć Opštine.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Boki

    18:50 // 26. 1. 2021.

    Oće, al malo sutra.Koje osiguranje i kome? onom ko redovno plaća osiguranje imovine, ali samo za deo, a za stvarnu štetu nema ni govora.Živi bili pa videli.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: