Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 8. 1. 2022.

| Društvo

Posete pacijentima zabranjene, ne i ako ste predsednik niške Skupštine

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
poseta
Poseta, a posete zabranjene; foto: UKC

Iako zbog epidemiološke situacije posete klinikama niškog Univerzitetskog centra nisu dozvoljene, to pravilo nije važilo za predsednika Skupštine grada Bobana Džunića pa je on lično, u društvu direktora UKC-a Zorana Perišića, na Božić dostavio paketiće mališanima na dečijim klinikama.

Posete pacijentima koji se leče u ustanovama širom Srbije zabranjene su, ali to pravilo iako važi za porodice obolelih, ne važi i za gradske funkcionere.

Pravilo zabrane važilo je i uoči Nove godine kada su poklone doneli članovi Moto kluba MS Road Guardian iz Niša.

Osim mališana koji su zbog osetljive epidemiološke situacije i ove godine svoje darodavce sa zahvalnošću pozdravili sa prozora, i osoblje dečijih klinika je izrazilo zahvalnost bajkerima - saopštio je UKC pre samo desetak dana.

Tada su bajkeri u kostima Deda Mraza primopredaju poklona obavili ispred klinika, a mališani su preko prozora poklone dobili i od volontera Gorske službe u kostimima Deda Mraza.

Ono što nisu mogli bajkeri i pridadnici Gorske službe, mogao je predsednik niške Skupštine.

Božićne paketiće dobili su mališani koji su trenutno hospitalizovani na dečijim klinikama, a njih je lično, saopšteno je na sajtu UKC-a, podelili Džunić i Perišić. poseta Džunić nije odgovarao na pozive; foto: UKC

Skupština grada Niša u saradnji sa upravom Univerzitetskog kliničkog centra Niš, božićnim paketićima obradovala je na današnji dan pacijente dečijih klinika koji najradosniji hrišćanski praznik provode u bolnici. Mališanima na Klinici za dečije interne bolesti i Klinici za dečiju hirurgiju, uz želje da što pre ozdrave, božićne darove uručili su predsednik gradskog parlamenta Boban Džunić i direktor UKC Niš prof.dr Zoran Perišić. - saopštavaju iz Kliničkog.

džunić Džunić pred novinarima; foto: UKC Džunić nije odgovorio na pozive novinara Južnih vesti da objasni zašto su paketići morali da se dostave lično i uz prisustvo medija i kako zabrana poseta ne važi za njega, a kako prenosi sajt UKC-a, prillikom posete se zahvalio medicinarima na požrtvovanosti.

Od srca svoj deci želim zdravlje prvenstveno. Mališanima kojima smo danas doneli poklone, želim da svaki naredni praznik dočekaju zdravi u svom domu. Uz pomoć lekara UKC Niš ja ne sumnjam da će tako i biti i ovom prilikom se i medicinskom osoblju zahvaljujem na brizi i požrtvovanosti za sve pacijente - rekao je predsednik Skupštine grada.

50 paketića koje su obezbedili Skupština grada Niša i Univerzitetski klinički centar dobili su mališani koji se trenutno leče na nekoj od klinika, a o brizi o pacijentima i radu medicinara govorio je i direktor Perišić.

Ono što jeste naša misija jeste da brinemo o deci i da ih lečimo ali se naš zadatak ne završava na tome da im dato lek, mesto u bolnici i zdravstvenu negu. Potrebno je nešto više, a upravo ovo je to nešto više. Taj dečiji osmeh koji vidimo kada sa paketićem uđemo u bolesničku sobu je neopisiv i najveći dar. Upravo to je situacija koja medicnskom osoblju daje snage u radu koji ni malo nije lak - rekao je Perišić.

Podsetimo, posete pacijentima su zabranje zbog epidemije korona virusa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    23:20 // 8. 1. 2022.

    Jao, pa nemojte tako! U Srbistanu za sve vase ista pravila i svi smo jednaki!
    ...... samo su neki jednakiji (u zavisnosti od sekte u kojoj su clanovi).

  • Naissus

    22:35 // 8. 1. 2022.

    Ej bre Bobane, stvarno si Boban

  • Боба

    21:38 // 8. 1. 2022.

    Колико џипова видите на слици?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: