Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:28, 31. 8. 2023.

| Društvo

Posteri podrške inspektorima koji su otkrili "Jovanjicu" osvanuli u Obrenovićevoj ulici u Nišu

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
IMG_20230831_110025
Ulica Slobodana Milenkovića; foto: JV/LJ. J.

U Obrenovićevoj ulici jutros su osvanuli posteri podrške smenjenom načelniku Odeljenja beogradske policije za borbu protiv droga, pa tako na jednoj od nalepnica piše ulica Slobodana Milenkovića. Duž centra Niša mogu se videti i brojne karikature, kao kritika pojedinih studenata upućena vladajućoj partiji i njihovim pojedincima.

Smena inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića koji su otkrili najveću plantažu marihuane na imanju "Jovanjica" i uhapsili vlasnika imanja Predraga Koluviju, već danima izaziva ogorčenost kod građana širom zemlje. Podrška smenjenim inspektorima stigla je i od niških studenata koji su deo protesta "Srbija protiv nasilja". IMG-fe61ddb3a7ac6f2a428f6451f9e29470-V (1) Traže smenu ministra MUP-a i načelnika BIA-e; foto: Privatna arhiva

Studentkinja novinarstva Mila Jovanović i studenta prava Dimitrija Dimića koji je dospeo u žižu javnosti štrajkom glađu ispred Predsedništva, odluči li su da "preimenuju" Obrenovićevu ulicu.

Studenti su ogorčeni još jednim primerom devastacije vladavine prava, od strane kabineta ministra Gašića koji je doneo rešenje o smeni Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića. Dok hiljade građana mesecima zahteva ostavku upravo tog ministra Gašića. Preimenovanjem "Pobedine" u Ulicu Slobodana Milenkovića, želimo da skrenemo pažnju javnosti na ozbiljnost problema u kojem se nalazimo - navode studenti.

IMG_20230831_110008 Karikatura; foto: JV/LJ. J.Na jednoj od karikatura u vidu poternice istaknuti su likovi ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, kao i načelnika BIA-e Aleksandra Vulina.

"Građani Srbije traže odgovornost i ostavke" - piše na plakatu.

IMG_20230831_110036 Poziv na protest; foto: JV/LJ. J.Na jednoj karikaturi predstavljeni su građani koji pod različitim izgovorima predstavljaju "noseće stubove" vlasti Aleksandra Vučića.

Studenti su izlepili i plakate kojima pozivaju građane da se odazovu na prostest "Srbija protiv nasilja" koji će i ovog petka biti održan u Nišu, sa početkom od 19 sati ispred Gradske kuće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    23:26 // 3. 9. 2023.

    Nije to nikakva Obrenovićeva nego Pobedina ulica. Upamtite to.

  • Auttrikater

    07:22 // 1. 9. 2023.

    Bravo deco ! Doduse,nema za koga ! Ovu naseobinu, sa imenom Nis, naseljavaju misevi,zecevi i lenjivci !

  • Komsija

    17:10 // 31. 8. 2023.

    Dobro je sto nastavlja sa politickim angazovanjem mladi student prava Dimitrije Dimic.

    • Vladica

      18:06 // 31. 8. 2023.

      Ide stopama svojih predaka...prvoboraca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: