Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:32, 1. 11. 2019.

| Društvo

Požari na Staroj planini, kod Trgovišta i Bosilegrada pod kontrolom

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
pozar
Vatra obuzdana; foto: V. Keser

Širenje vatre na Staroj planini koju je požar zahvatio pre 5 dana stopirano je, a požar je pod kontrolom i na planinama kraj Bosilegrada i Trgovišta. Žarišta još ima, ali nadležni očekuju da i ona budu ugašena do kraja dana, pa su u Trgovištu ukinuli vanrednu situaciju.

Požari na jugu protiv kojih su se na nekoliko frontova borili vatrogasci, dobrovoljci i vojnici, posle nekoliko dana ugašeni su uz pomoć kiše, pogodovalo je i zahlađenje.

Na Staroj planini nema aktivnog plamena, ali su preostali vatreni džepovi u nepristupačnim predelima, zbog čega su pripadnici Sektora za vanredne situacije i dalje u Dojkincima. Koordinator Štaba za vanredne situacije u Pirotu Sreten Savov objašnjava da u tim džepovima vatra tek tinja, ali da su oni na velikim visinama.

Opasnosti nema zasada, ali još nije proglašeno stanje bez požara. Uvek postoji potencijalna opasnost, ali daleko je manji rizik nego ranije - kaže Savov.

pozar Požar na Staroj planini počeo u nedelju; foto: V. KeserPrema rečima predsednika Opštine Bosilegrad Vladimira Zaharijeva oko 60 vatrogasaca i dalje je na terenu na pozicijama na kojima su i bili prethodnih dana.

Oni su na terenu i gase zadnje panjeve. Videćemo kasnije na sednici Štaba da li možemo da ukinemo vanrednu situaciju - kaže Zaharijev.

Požar je ističe, lokalizovan, ne širi se i situacija je mnogo bolja, ali su i dalje svi na oprezu.

Bolje je i u Trgovištu pa je jutros ukinuta vanredna situacija, kaže predsednik Opštine Nenad Krstić.

Vatrogasne jedinice su i dalje na terenu, dežuraju kako se vatra ne bi širila. Ima žarišta, ali nisu strašna - objašnjava Krstić.

Kaže da su se vojnici povukli još sinoć, ali da je na terenu oko 50 vatrogasaca iz Čačka, Novog Sada, Niške Banje i Trgovišta. Nada se da će oni uspeti do večeras da potpuno ugase požar koji je zahvatio ovu malu opštinu na jugu pre nekoliko dana.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: