Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:52, 10. 4. 2019.

| Društvo

Pranje novca i nameštanje tendera najčešći oblici korupcije u Nišu

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
pare
Ministarka Kuburović zadovoljna radom niškog Tužilaštva; foto: JV

Korupcija u niškom javnom sektoru, kako kaže rukovodilac Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva Ivan Simonović, najprisutnija je u domenu javnih nabavki i pranja para. Ministarka pravosuđa Nela Kuburović ističe da su neki od najvažnijih istraga vezanih za korupciju vođeni u Nišu.

Ivan Simonović Simonović kaže da su javne nabavke najkritičnije u niškom javnom sektoru; foto: S. M.Prvi čovek niškog posebnog odeljenja ističe da je u Nišu najprisutnije pranje novca i nameštenje tendera.

Mi ne pokrivao samo Niš, već čitav jug Srbije. Ali kada je u pitanju Niš, najviše korupcije ima u domenu javnih nabavki i pranja novca - rekao je Simonović.

Dodaje i da je u ovom trenutku u toku nekoliko predistražnih postupaka protiv različitih opština, ali i javnih preduzeća iz Niša.

forum U Nišu se govorilo o pravosuđu; foto: S. M.Da posebno odeljenje za suzbijanje korupcije u Nišu ima zadovoljavajuće rezultate, kako kaže ministarka Kuburović, pokazuje to što su neki od najvećih slučajeva upravo sprovođeni u ovom gradu.

Upravo je niško odeljenje radilo na istrazi u vezi sa malverazacijama direktora CIP-a - rekla je Kuburovićeva.

Međutim, Kuburovićeva nije mogla da precizira koliko je tačno ovih slučajeva došlo do suda.

Inače, Niš je danas bio centar borbe protiv korupcije, jer su se u sali Oficirskog doma okupili predstavnici srpskog pravosuđa, Evropske unije i OEBS-a.

Razlog za ovaj forum je bio predstavljanje rada specijalnih odeljenja za suzbijanje korupcije širom Srbije. Forumu su prisustvovali i ambasador delegacije OEBS-a Abdrea Oricio, kao i anbasador Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici koji je rekao da je zadovoljan dosadašnjim napretkom Srbije u borbi protiv korupcije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Znanje i iskustvo

    15:35 // 15. 4. 2019.

    A u Beogradu pronasli stampariju gde se stampao lazan novac i zaplenjeno 56000 eura ostalo otislo na uplatu politicarima za razlicite turisticke destinacije sirom sveta da nam dodju sa novim znanjem i iskustvom u sprecavanju para novca.

  • Dubrovnik

    16:50 // 11. 4. 2019.

    Kad nisu mogli da se dogovore oko fasizma i ciji je bolji, eto im kineski da se ne sadjaju. U njemu nema korupcije pa je steta sto nisu kupili i one fabrike koje drze zapadne zemlje.

  • ena

    08:11 // 11. 4. 2019.

    Javne nabavke su leglo korupcije, kriminala i pranja para ali ne samo u Nišu već u celoj Sribiji. Gde je tužilaštvo, Agencija za borbu protiv korupcije, pravosuđe... Na svim ključnim pozicijama su partijski ljudi, sve se svodi na prazne priče, niko ne odgovara za pljacku narodnih para. Daleko smo mi od Evrope u svakom pogledu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: