Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 2. 5. 2023.

| Društvo

Predsednici opština Bela Palanka i Kozarska Dubica razmenili ''ključeve grada''

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
miljković
Ključevi grada razmenjeni; foto: Opština Bela Palanka

Nagradu ''Ključevi grada'' dobio je predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković, na svečanosti povodom obeležavanja Dana opštine Kozarska Dubica u Bosni i Hercegovini. Istovremeno obeleženo je i 50 godina bratimljenja i prijateljstva dveju opština.

''Ključeve grada'' na akademiji, uručio je i predsednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković i to načelniku Opštine Kozarska Dubica Radenku Reljiću, pa su na taj način simbolično razmenjeni ključevi grada, kao znak poverenja i prijateljstva koje traje već 50 godina.

Povodom bratskih odnosa ispred zgrade Opštine u rad je puštena novoizgrađena fontana na kojoj su ugravirani grbovi tih opština. fontana miljković Ista takva fontana biće izgrađena i u Beloj Palanci; foto: Opština Bela Palanka

Posle 50 godina i puno truda i energije koju su uložili i naši prethodnici i sada mi koji smo na funkcijama i u Beloj Palanci i u Kozarskoj Dubici, ostaće i posle nas neko pravo obeležje našeg prijateljstva ovde u centru grada. Istu ovakvu fontanu izgradićemo i mi u Beloj Palanci i svečano je u rad pustiti 5. jula, na Dan opštine Bela Palanka - rekao je Miljković.

On je naglasio da će se rukovodstva i dalje truditi da unaprede bratske odnose, osiguraju nove kontakte, ne samo na poljima kulture i sporta već i u svim sferama društvenog života, uključujući i privrednike.

Načelnik Opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da će fontana prijateljstva Bele Palanke i Kozarske Dubice biti trajan podsetnik svim građanima na odnose prijateljstva, podrške i pomoći koji su građeni pet decenija.

Delegacije opština obišle su i Osnovnu školu “Sveti Sava” u Kozarskoj Dubici i u školskom dvorištu zasadile hrast, po kome Dubica i nosi ime, a koji će simbolično predstavljati korene bratstva upravo na mestu odakle je počela ova pet decenija stara prijateljska veza.

Pre 50 godina, 1973. godine, upravo je zahvaljujući pomoći Opštine Bela Palanka u Kozarskoj Dubici obnovljena Osnovna škola ''Sveti Sava''.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • m

    08:15 // 3. 5. 2023.

    kakva bratska veza dva titana, dva megalopolisa. vrlo vrlo bitna vest

  • snsovca

    20:12 // 2. 5. 2023.

    Srbija i BiH braca po bedi.

  • Maki

    19:57 // 2. 5. 2023.

    Ovaj iz Belu Palanku bi mogo da kolegi iz Kozarsku Dubicu da pasvord od kamere po Belu Palanku pa kad mu dosadno da njuska sta se radi po palanku. Ko gde ide, sta radi, da neko ne protestvuje mozda, ne nosi masku i slicno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: