Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:57, 7. 3. 2017.

| Društvo

Predsednik Albanije obišao na jug Srbije

Autor:A. S, I. M.Izvor:Južne vesti, OK radio
bujanovac
Albanski predsednik u zgradi Opštine Bujanovac; foto: Slađana Tasić

Oko podneva u zgradi Skupštine opštine Bujanovac, predsednik Albanije Bujur Nišani razgovarao je sa predstavnicima ove i opština Preševo i Medveđa i predstavnicima albanskih partija sa juga Srbije.

Nišani je u Bujanovac stigao sa Kosova, preko administrativnog prelaza na Končulju. 2 docek za albanskog predsednika u Bujanovcu foto i.m. Doček za albanskog predsednika u Bujanovcu foto I.M.

Tamo ga je u ime Vlade Srbije dočekao šef Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković i poželeo mu dobrodošlicu.

Na bujanovačkom centralnom trgu Nišanija je dočekao predsednik Opštine Šaip Kamberi, uz dobrodošlicu oko 2.000 prisutnih, koji su predsednika Albanije dočekali ovacijama, a predsednik Albanije bi trebalo da razgovara i sa Stankovićem i Stojančom Arsićem, zamenikom predsednika Opštine Bujanovac.

3 dobrodoslica i na bilbordima foto i.m. dobrodošlica i na bilbordima; foto: I.M.Stanković je novinarima rekao da se nada da će ovaj susret doprineti unapređenju međusobne saradnje i rešavanju problema, naročito u pogledu udžbenika. O saradnji je govorio i prvi čovek Albanije.

Srbi, Makedonci i Albanci, svi mi moramo da gradimo budućnost kroz razumevanje, a ne kroz mržnju - rekao je Nišani.

On je u više navrata pomenuo da je počastvovan time što je posle toliko godina jedan albanski predsednik posetio Srbiju. Osvrnuo se i na to da je Albanija zainteresovana da pomogne ostvarivanje prava svojih sunarodnika, ma gde oni živeli.

To se prvenstveno odnosi na pravo na obrazovanje, upotrebu nacionalnih simbola, a zatim i razvoj privrede - kazao je Nišani.

Predstavnici Albanaca, među kojima i predsednik Nacionalnog saveta Jonuz Musliu i predsednik Opštine Bujanovac Šaip Kamberi, saglasili su se da Albanija ima pravo da brine o svojim pripadnicima na teritoriji druge zemlje.

OK Radio piše da je veliko interesovanje medija za posetu Bujara Nišanija jugu Srbije, jer iz Bujanovca izveštava preko 30 domaćih i inostranih novinarskih ekipa.

Prema ranijim najavama, predsednik Albanije bi trebalo da poseti osnovnu školu u Velikom Trnovcu, a nakon toga putuje u Preševo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Да ли је било застава Србије у овим општинама на југу Србије?

    21:44 // 7. 3. 2017.

    A, gde je drzavni protokol kada u posetu jednoj suverenoj drzavi dolazi predsednik druge susedne suverene drzave? Gde je Garda, himne, poklon drzavnoj zastavi ...

  • Bekim Fehmiu

    18:39 // 7. 3. 2017.

    Neka dodje u Nis, ima da prodje ko bos po trnje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: