Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:39, 29. 10. 2022.

| Društvo

Premijerka Brnabić pozvana na sastanak sa Romima iz Niša koji traže struju

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
Protest Romi 1; foto J. J
Pokret "Opre Roma" poslao pozivno pismo premijerki; foto: J. J.

Dani su sve kraći i hladniji, a Romi u niškom naselju 12. februar još nemaju struju i tvrde da nisu ni pozvani na novi sastanak, koji im je za 26. oktobar obećala sada već bivša ministarka Zorana Mihajlović. Zato je Pokret “Opre Roma” pozvao premijerku Srbije Anu Brnabić da se uključi u rešavanje problema.

Na prvom sastanku sa ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović dogovoreni su samo novi razgovori, ali stanovnici naselja 12. februar kažu da ni na to nisu pozvani.

Problem zahteva urgentno rešenje. Dani su sve kraći i hladniji. Juče smo očekivali da će nas neko pozvati na sastanak kao što je obećano, ali to se nije desilo - kaže meštanka.

Zabrinuti da će njihov slučaj završiti u fioci zbog odlaska Mihajlovićeve i dolaska nove ministarke Dubravke Đedović, žitelji najavljuju nove proteste ako se uskoro ne nađe neko rešenje.

U međuvremenu, Pokret “Opre Roma”, koji od početka podržava proteste građana tog niškog naselja, poslao je pismo Ani Brnabić i poziva je da se uključi u rešavanje problema.

Podsetimo, Romi su 10. oktobra prvi put izašli iz mraka i protestom zahtevali od nadležnih da dobiju struju. Nekoliko dana kasnije upali su u Gradsku kuću u Nišu, kada je i dogovoren sastanak sa ministarkom.

Imali su priliku i 13. oktobra da o svojim problemima ponovo razgovaraju sa predstavnicima Grada i EDS-a, ali se tada niko od njih nije pojavio u Gradskoj kući, jer zvanično, kako kažu, nisu ni bili pozvani.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • vasa vasic

    16:05 // 31. 10. 2022.

    jasaaaa .....hahahaha

  • Jasar

    08:58 // 31. 10. 2022.

    A njihova želja je koja?
    (no money no honey)

  • Gaga

    18:12 // 30. 10. 2022.

    Dokle ce ,nekaznjeno,da taljigaju sa musavim kljusadima...a struja?Struja se placa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: