Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:10, 23. 9. 2014.

| Društvo

Prijave za učešće na usponu na Sokolov kamen

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Sokolov-kamen.jpg
Sokolov kamen nalazi se na 1.523 metra nadmorske visine

U subotu, 27. septembra, biće održana treća planinarska akcija "Jesenji uspon na Sokolov kamen" koju organizuje Planinarsko-alpinistički klub "Mosor" iz Niša.

Cilj akcije i uspona na 1.523 metra visok vrh jeste promovisanje atraktivnih vrhova Suve planine, kažu organizatori.

Želja nam je da vam pokažemo jednu od najlepših planinarskih staza na Suvoj planini gde ćete doživeti prelepe i nezaboravne trenutke - kažu u klubu "Mosor".

Kako ističu, staza je kružna i srednje zahtevna, tako da je neophodno da učesnici budu u dobroj psihofizičkoj kondiciji.

Nakon okupljanja kod Planinarskog doma "Studenac" na Bojaninim vodama u 9 sati će početi uspon šumovitom stazom do izlaska na greben i antene ispod samog vrha Mosor. Zatim će put biti nastavljen šumovitom stazom do stena gde počinje nagli uspon stazom sa pogledom na nišku i zaplanjsku kotlinu.

U ovom delu se prolazi najlepši, ali i najzahtevniji deo na stazi koji će biti obezbeđen planinarima "Mosora" koji će tu dežurati i pomagati svima kojima je pomoć potrebna - ističu organizatori.

Dolazak na vrh planiran je oko podneva, a u 13 sati će početi povratak kružnom stazom preko Devojačkog groba, pa "kraljevim putem" do Bojaninih voda.

U 16 sati je predviđena podela besplatnog obroka uz bonove koji će biti podeljeni prilikom prijave u štabu akcijea, a posle tiga će učesnicima i prijateljima kluba biti podeljene zahvalnice.

Za zainteresovane učesnike organizovan je prevoz do Bojaninih voda po ceni od 300 dinara, a karte se mogu kupiti na sastanku članova "Mosora" u četvrtak od 19 do 20 sati u Domu planinara u Tvrđavi.

Polazak iz Niša je u subotu u 7 sati sa parkinga ispred Gradske kuće.

Za dodatne informacije možete se obratiti predsedniku kluba Igoru Radosavljeviću telefonom na broj 063/484139 ili mejlom na adresu [email protected]

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša Stanković

    11:07 // 23. 9. 2014.

    Greška kod termina za polazak na akciju iz Niša. Ako je akcija u subotu zašto je polazak u nedelju, ili je akcija, možda, u nedelju?

    • Igor Radosavljevic

      18:09 // 24. 9. 2014.

      Uspon na Sokolov kamen je u subotu i nema nikakvog pomeranja. Ocito je doslo do greske prilikom pisanja ovog texta. Okupljanje i prijava je na Bojaninim vodama od 8 do 9 h kada ce se krenuti na uspon.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: