Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:35, 15. 9. 2023.

| Društvo

Pripadnici Vojske u Nišu prikazali vojnu opremu i naoružanje građanima i Vučiću

Autor:Ljubica Jocić, Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
JLM_7661
Prikaz vojne opreme u Tvrđavi; foto: Jelena Mišić

Velik broj borbenih i neborbenih sistema, naouružanje, vojna oprema, kao i proizvodi srpske odbrambene industrije prikazani su u Tvrđavi u Nišu gde su građani mogli da vide deo opreme Vojske Srbije, a prikazu je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić u prisustvu brojnih državnih fukncionera. Vučić je sa predstavnicima Vojske pričao o njihovim uslovima, pitao da li je i šta potrebno, a koristio je priliku da se fotografiše sa okupljenim građanima, najviše sa decom. Radnici nekih gradskih preduzeća kažu da su morali da dođu u Tvrđavu, a ista naredba ih je čekala i za halu "Čair".

MVIMG_20230915_160845 Vučić u Tvrđavi sa državnim i gradskim funkcionerima; foto: Nikola Đukić U prisustvu ministra odbrane Miloša Vučevića, ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, ministra za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Nikole Selakovića, kao i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je nišku Tvrđavu i prisustvovao prikazu sposobnosti Vojske Srbije.

Bili su tu i predstavnici Grada Niša, na čelu sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski, ali oni su bili u pozadini.

vucic i deca, foto jelena misic Fotografisanje sa građanima; foto: Jelena Mišić Vučić je ovu priliku iskoristio da kratko porazgovara sa srpskim vojnicima, raspita se o naoružanju, ali i da se slika decom.

Među okupljenima u Tvrđavi bilo je simpatizera SNS-a, ali i radnika javnih ustavnova u Nišu, a pojedini radnici JKP Mediane sa kojima smo pričali, ističu da su bili u obavezi da dođu u Tvrđavu a potom i u halu "Čair" u kojoj je zakazan skup povodom nacionalnog praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - kaže novinar sa terena.

Radnici JKP Mediane kažu da nisu jedini koji su bili u obavezi da dođu, a u Nišu, naročito oko hale "Čair" prisutno je mnogo parkiranih autobusa iz različitih gradova Srbije.

Vojna oprema i naoružanje izazvali su veliku pažnju građana, a tokom prikaza bio je i nalet vazduhoplova i ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane.

Danas je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Petrovic

    19:27 // 18. 9. 2023.

    Sem sto su ona dva miga junacki nadletali Nis plasio sam se da se ne sudare ili da pocnu da otpadaju remontovani delovi...sem sto mi prepadoste papagaja,nikakav efekat sem podsecanja na promasaje politike crveno-crne koalicije ...stidis li se negde Kostunice i ti Tadicu sto ste nam opet vratili ovo cudo u najgorem obliku...bojim se samo reprize 99-e,sve mirise na" kafu bez solje"...

  • Ivana

    11:28 // 18. 9. 2023.

    Ljudi da li znate da pripadnicima specijalnih jedinica prosečna neto plata iznosi oko 300.000,00 dinara? Nišlije da li ste svesni zbog čega vojnik sa osnovnom školom prima 220.000,00 platu?

  • Marina Adamović

    01:01 // 16. 9. 2023.

    Eh, Srbijo majko,
    proricali nam da nas neće biti,
    al priloge za lečenje tvoje omladine
    daju i vojninici. Zašto to ne čine
    car i carevići? Bog će ih jednom
    maglom obaviti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: