Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:45, 18. 10. 2022.

| Društvo

Propala dva tendera za obnovu javnih toaleta u Nišu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
javni toalet
Propao tender vredan 6,1 miliona dinara; ilustracija; foto: T. R.

Javni toaleti na Trgu kralja Aleksandra, iza Narodnog pozorišta i u Niškoj Banji još će sačekati rekonstrukciju, pošto je propao i drugi tender niške Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, vredan 6,1 miliona dinara.

Za razliku od prvog, koji je propao jer nije dostavljena nijedna ponuda, na drugi javni poziv odazvala se jedna firma, ali je njena ponuda ocenjena kao neprihvatljiva.

Iako je najnoviji u gradu, građani se žale na to da je toalet na Trgu kralja Aleksandra u jako lošem stanju, dok su na onaj na Sinđelićevom trgu mnogi zaboravili jer je jedan od najstarijih i skoro neupotrebljiv. Slično je i sa javnim toaletom u Niškoj Banji.

Firmu koja će za 80 radnih dana demontirati postojeće i odraditi nove instalacije, zidove, čučavce, pisoare, prozore, vrata, keramiku i izvesti ostale radove niški KLER je najpre tražio krajem jula, ali se nijedna nije odazvala.

Naredni javni poziv raspisan je 26. septembra, pa se javila beogradska kompanija ASB Plus, ali je ponudila cenu radova od oko 14,3 miliona dinara sa PDV-om, što je prevazilazilo predviđenu cifru.

Podsetimo, i rekonstrukciju toaleta kod Tvrđavskog mosta i u parku “Čair” pratila su dva tendera i više probijenih rokova, pa je ona konačno završena tek na proleće ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Krajski

    02:21 // 19. 10. 2022.

    A šta će biti sa napuštenim toaletom preko puta Mak i Lukoil pumpe kod apelacionog suda i kada će doći na red osposobljavanje?
    Smetlište u širem centru grada !!!

    • Razbibriga

      19:50 // 19. 10. 2022.

      Ne da ce ga naprave, nego ce ga izedu !

  • Iz prve ruke

    19:43 // 18. 10. 2022.

    Razlog odsustva pouzdanih izvođača je što su radovi potcenjeni,od strane nestručnih lica koji sastavljaju predmere i predračune,kašnjenje u plaćanju..

    • drugorukaš

      21:36 // 18. 10. 2022.

      @Iz prve ruke - kako nestručna lica rade predmere? kažu da je gusan najbolji za javne nabavke svih vremena, južno od Beograda, a ovo je sada njegov fah, mislim zemljište, dozvole, gradnja, rekonstrukcija i to. Mislim da je podcenjen predračun, da tu treba još nekoliko desetina. Živi bili pa videli.

  • Torpedo

    18:06 // 18. 10. 2022.

    A, dok se kockice ne sloze i napune privatni dzepovi, gradjani i gradjanke, imate ulaze i podrume zgrada, coske, Cair i Tvrdjavu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: