Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:02, 16. 1. 2021.

| Društvo

Protest protiv bahate vožnje ponovo u Nišu - zahteva se promena zakona

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
protest3-foto-vkeser
Ovoga puta okupljanje ispred zgrade Suda; foto: V. Keser

I ove subote u 15 sati u Nišu će biti održan protest građana koji žele da ukažu na prebrzu i bahatu vožnju koja se ne sankcioniše, na nedostatak reakcije institucija, ali i da skrenu pažnju da počinioci brojnih nesreća u saobraćaju nisu adekvatno kažnjeni, te traže da se važeći zakon promeni. Ovoga puta, umesto na mestu nesreće koja je i "probudila" proteste, skup će biti održan ispred niškog Suda.

Kako je na svom profilu napisao jedan od pokretača protesta Milan Miljković, protest nezvaničnog naziva "NišNaNoge" nije stranački, već isključivo građanski i usmeren je na pokušaj alarmiranja javnosti i ukazivanja na preku potrebu promene zakona i kaznene politike.

Kozmetičke promene na čelu saobraćajne policije nisu donele promenu na bolje, naprotiv, svedoci smo ovih dana apsurdne i preterane "budnosti" policije koja kao da nam poručuje "ovo ste tražili" i takvim ponašanjem utiče na mišljenje i stav ostalih građana Niša o protestu. Dobro je da su se na vreme setili, potrebna je bila samo smrt deteta i oca troje dece - poručio je Miljković.

4 Od policije se traži prava reakcija; foto: V. KeserPodsetimo, prošle subote veliki broj građana se okupio na mestu gde su pre 4. januara stradali 12-godišnjak i 48-godišnji muškarac, a okupljeni su blokirali saobraćaj na Bulevaru Medijana u obe trake, nakon čega su krenuli u mirnu protestnu šetnju do Uprave saobraćajne policije. Skup je održan i samo jedan dan nakon ove nesreće na istom mestu.

Inače, jedan od zahteva sa prošlog protesta bile su smene u niškoj policiji, a dva dana nakon toga smenjen je načelnik Saobraćajne policije u Nišu. Zbog burne reakcije javnosti, policija je pojačala kontrole u saobraćaju, te su u protekla 4 dana napisali preko 1.700 kazni. protest-foto-vkeser foto: V. Keser

Od kako se nesreća u kojoj su dva pešaka poginula na trotoaru kada je na njih naleteo automobil, ministar policije Aleksandar Vulin tri puta je posetio Niš, a danas je imao i poruku za Nišlije - da kada protestuju protiv bahate vožnje i onih koji krše propise, treba da znaju da su to njihovi sugrađani i da nema policije koja će im sačuvati red i mir ako sami ne poštuju saobraćajne propise.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jasar

    18:56 // 19. 1. 2021.

    A sta je sa pesacima telefonima u ruke?! Slusalice, iskakanje na sred ulice ocete malo njih????

  • Pridruzujem se BRAT-u

    02:20 // 18. 1. 2021.

    Kao sto rece "BRAT"-zalosno je da smo grad sa 200000 ljudi,a juce ispred suda nema ni 1000 ljudi...SRAMOTA.
    Ja cu i naredne subote dati podrsku za cilj protesta -PROMENA ZAKONA i da se digne glas povodon stravicne nesrece u Duvaništu,da organi rade svoj posao bez tajni,ali me mnogo boli činjenica ,da kada se otvara Lidl ispred njega čeka 2000 ljudi,ispred Dis-a pljeskavice dzabe -isto ,a juce ..

  • mare70

    23:06 // 17. 1. 2021.

    ne dozvoliti da se polaze pre 25 god.Ocigledno da do tada nisu dovoljno zrela deca.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: