Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:16, 18. 2. 2019.

| Društvo

Pruga Niš - Zaječar zatvorena, a cisterne ispale četvrti put

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti

Četvrti put na istoj deonici, ovog puta na zatvorenoj pruzi Niš - Zaječar kod Matejevca, iz šina je ispao voz koji prevozi 3 cisterne sa amonijakom. Tokom dana su ih radnici vratili na prugu i one su nastavile put, ali je zasad nepoznato gde su odvežene. U toku su pripreme za početak rekonstrukcije pruge.

Iz Infrastrukture železnice potvrđuju da se dogodilo novo iskliznuće na istoj pruzi i da je vagon sa cisternama koje su natovarene amonijakom firme NCL ispale kod železničke stanice Matejevac. Matejevac-cisterne1;-foto:-JV Cisterne odvezli u nepoznatom pravcu; foto: JV/J. Adamović

Na lice mesta odmah su izašli Železnička komisija, kao i pomoćni voz. U toku večeri je iskliznuli vagon podignut i u potpunosti je raščišćen vanredni događaj - dodaju.

Kako Južne vesti saznaju, voz koji je prevozio cisterne koje su se nedavno "zaglavile" u Svrljiškoj klisuri, iz šina je iskliznuo u nedelju 17. februara oko 18 sati. Kada su novinari danas oko 15 sati stigli kod železničke stanice u Matejevcu voz sa 3 cisterne je nastavio put, ali je zasad nepoznato kranje odredište.

Očevici kažu da se cisterne nisu izvrnule, ali da je oko 300 m pruge, koja je već u jako lošem stanju, dodatno oštetilo ovo iskliznuće. Ipak, radnike raduje što je ovo najverovatnije poslednji voz koji je prošao ovom deonicom, čija rekonstrukcija bi uskoro trebalo da počne. Matejevac-cisterne2;-foto:-JV Novo iskliznuće dodatno oštetilo već oštećenu prugu; foto: JV/J. Adamović

Prugom Niš - Zaječar vozovi odnedavno više ne prolaze, a saobraćaj će najverovatnije biti u blokadi do kraja godine.

Pored pruge u Matejevcu i dalje stoji prazna cisterna koja je bila natovarena amonijakom - jedna od dve koje su 19. januara ispale iz šina kod sela Jasenovik.

Podsetimo, tek nakon trećeg iskliznuća cisterni sa opasnim materijima za samo mesec dana nadležni su odlučili da zatvore prugu i blokiraju saobraćaj dok se pruga ne rekonstruiše, a radovi bi trebalo da počnu do kraja ovog meseca. Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović je najavila smene direktora železnica ako rekonstrukcija uskoro ne počne i najavila da će se uskoro znati ko je odgovoran za sva tri iskliznuća.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Tivat

    19:34 // 19. 2. 2019.

    A da nazovemo ovu deonicu Lajkovackom prugom,pa da njom idu Zoka i Bulat i obecavaju narodu blagostanje?

  • Stefan

    09:38 // 19. 2. 2019.

    Cudno kako vozovi i dalje idu zatvorenom prugom

  • Mara

    06:39 // 19. 2. 2019.

    Van svake pameti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: