Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:10, 15. 1. 2023.

| Društvo

Pruga na deonici Niš - Dimitrovgrad prohodna, ali zabranjen prevoz cisterni sa amonijakom

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
cisterna
Cisterne sa amonijakom iskliznule iz šina 25. decembra prošle godine: ilustracija; JV/D. Milojković

Dok se ne završi zamena i ojačanje gornjeg stroja na pojedinim deonicama pruge Niš – Dimitrovgrad kod Pirota, zabranjen je prevoz cisterni sa amonijakom na tom delu pruge. Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je rekao da su otklonjene posledice železničke nesreće koja se dogodila na pruzi Niš – Dimitrovgrad kod mesta Sopotski han nedaleko od Pirota.

Ministar je naveo da je železnički saobraćaj na pruzi Niš – Dimitrovgrad ponovo uspostavljen i da je uvedena lagana vožnja sa 20 kilometara na sat i ograničena je maksimalna težina voza na 1.200 tona.

Vesić je za beogradske medije izjavio i da će se u petak sastati na granici Srbije i Bugarske sa potpredsednikom Vlade Bugarske i ministrom transporta Bugarske Hristom Aleksijevim.

Inače, pruga na deonici Niš - Dimitrovgrad je konačno slobodna nakon više od 20 dana od incidenta u Pirotu, kada je jedna cisterna ispala iz šina i iz nje curio amonijak.

Tokom jučerašnjeg dana Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota je za Južne vesti nagovestio i da će vanredna situacija koja je na snazi, biti ukinuta u ponedeljak, 16. januara.

Podsetimo, iskliznuće cisterni dogodilo se u nedelju, 25. decembra i za sada su potvrđene dve smrti, ali se rezultati obdukcije koji bi trebalo da pokažu da li su umrli od posledica trovanjem tim gasom i dalje čekaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Var tehnolog

    19:00 // 17. 1. 2023.

    Moze li dresinom da se voze ?

  • X

    15:01 // 16. 1. 2023.

    Bukvalno je samo prohodan, s obzirom na to da ne saobraca putnicki voz vec godinama, sad ne smeju ni cisterne s amonjakom, cak ni srafova nema na toj pruzi. O kojoj se pruzi uopste prica,kad je ralnost da postoje samo iskrivljene sine!

  • Gaga

    12:46 // 16. 1. 2023.

    Putnicki vozovi ne saobracaju;cisterne ne saobracaju...pa sta,onda saobraca?Prazni vagoni!
    Zatvori prugu na 3mes.;zameni trule "pragove"betonskim!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: