Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:37, 1. 6. 2019.

| Društvo

Prvi put u istoriji američki ambasador posetio Dimitrovgrad

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Po prvi put američki ambasador posetio Dimitrovgrad
Po prvi put američki ambasador posetio Dimitrovgrad; foto: Stefan Pavić

Upoznao sam se sa problemima građana u Opštini Dimitrovgrad, rekao je američki ambasador Kajl Skot, a domaćini su me informisali i sa kojim izazovima se oni susreću, kao i sa položajem bugarske manjine.

Po prvi put jedan američki ambasador posetio je Dimitrovgrad, a sa predstavnicima lokalne samouprave razgovarao je o ekonomskom razvoju varošice i o pravima bugarske manjine.

Iako je rekao da su ga predsednik Vladica Dimitrov i njegovi saradnici upoznali sa problemima Dimitrovgrađana, konkretne probleme i način za njihovo rešavanje nije pomenuo.

Meni je drago što sam prvi put ovde. Upoznao sam se sa izazovima sa kojima se suočava rukovodstvo, kao i u kom pravcu se ova mala pogranična opština razvija. Nadam se da ćemo našu saradnju nastaviti i u budućnosti - rekao je Skat.

Sa njima je danas u Dimitrovgradu boravio i bugarski ambasador Radko Vlajkov koji je rekao da su američkog ambasadora upoznali sa realnom situacijom i sa realnim problemima sa kojima se suočavaju Dimitrovgrađani.

Predsednik Vladica Dimitrov rekao je da Dimitrovgrad učestvuje u raznim projektima USAID-a koji se odnose na podizanje kapaciteta lokalne samouprave kako bi se izborili sa postojećim problemima, međutim ni on, kao ni ambasador Skat, nije rekao o kojim se to konkretno problemima radi. Svratio i do Pirota Svratio i do Pirota; foto: Gradska uprava Pirota

Mi smo našeg gosta upoznali sa istorijom ovog grada, sa čime on raspolaže i šta može da ponudi, kao i sa problemima sa kojima se sureće lokalna samuoprava - rekao je Dimitrov.

Dvojica ambasadora položila su vence na spomenik Vasilu Levskom, a pre Dimitrovgrada američki ambasador posetio je i Pirot gde je sa gradonačelnikom Vasicem i njegovim saradnicina razgovarao o situaciji u Pirotu, ekonomskom razvoju i populacionoj politici.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • BugaraSS

    12:02 // 1. 6. 2019.

    Dobrodosao nam,pozdrav bratskom americkom narodu a bugarskom zelim da ovaj Vlajkov sto pre ode.

    • Srdjan

      09:02 // 2. 6. 2019.

      Hajde molim te da nam pojasniš komentar.
      Nemam ništa protiv tebe i tvog komentara, ali ništa nisam razumeo.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: