Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:33, 5. 4. 2022.

| Društvo

Radovi na dva parka u Nišu još traju, Sotirovski najavljuje i rekonstrukciju Čairskog

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
park delta izgradnja tt 2022
Rok još nepoznat; foto: T. T.

Dok je rok za završetak radova u parku kod "Delte" i dalje nepoznat, rekonstrukcija parka kod Suda privodi se kraju, a gradonačenica Niša Dragana Sotirovski najavljuje moguću rekonstrukciju parka Čair i angažovanje čuvara parkova iz "Mediane".

Sa izgradnjom novog parka kod Delte počelo se pre više od pola godine, a o konačnom datumu završetka kompletnih radova se još ništa ne zna, jer je sa izvođačima radova ugovoren samo prvi deo izgradnje.

Marko Nikolić, tehnički direktor “Put inženjeringa”, firme koja izvodi radove, kaže da prva faza podrazumeva izgradnju pešačkih stazica, uređenje zelenila, zalivnog sistema, kao i pripremu za drugu fazu, za koju oni nisu zaduženi.

Kroz drugu fazu se podrazumevaju radovi na uređenju dečijih mobilijara, postavljanje klupica, igrališta za decu, klackalica, ljuljaški i ostalo. Mi kao izvođači radova imamo ugovorenu samo prvu fazu radova tako da, za ostalo ne mogu ništa da vam kažem - rekao je Nikolić.

park sud rekonstrukcija tt 2022 Gradonačelnica kaže rekonstrukcija gotova za oko mesec dana; foto: T. T.Ni direktor Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša nije mogao da kaže kada će park biti gotov, jer će se, kako je rekao, na drugoj fazi raditi tek naknadno.

Kada je reč o parku preko puta Suda, čija je rekonstrukcija počela ferbruara, kraj radova se očekuje za oko mesec dana, rekla je gradonačelnica Dragana Sotirovski, koja je najavila i moguću rekonstrukciju Čairskog parka.

Razmišljamo da rekonstruišemo i park "Čair", verovatno ćemo do kraja godine uraditi i deo toga, ja sam imala prilike sa saradnicima pre nekoliko dana da obiđem "Čair", koji je u ne tako lepom izdanju u ovom trenutku, ima tamo mnogo toga da se radi - rekla je gradonačelnica.

Pored uređenja staza, zelenila i osvetljenja, Sotirovski je najavila i obezbeđenje, odnosno čuvare parkova, za šta će, kaže, biti angažovani radnici JKP "Mediana".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan Stojanović

    19:41 // 9. 4. 2022.

    Zar ona ne obilazi građane i posle izbora!? A, mi mislili da nije bilo zbog kampanje! Doduše, da nije išla imali bi, možda, 40%, a ovako jedva 37% u Nišu! Od toga minimum 10% ucenjenih iz javnih preduzeća!

  • Slađana

    09:20 // 7. 4. 2022.

    O čemu ti pričaš, PODNESI OSTAVKU I NE IZLAZI VIŠE NA ULICU!!!!

  • Nesko Jova

    08:23 // 7. 4. 2022.

    Ova zena se zaista ne snalazi sa ljudima i sa poslom koji obavlja protiv volje njenih clanova stranke i gradjana Nisa.Oko nje ljudi sacuvaj Boze

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: