Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:02, 2. 8. 2018.

| Društvo

Radovi na novom bulevaru i Ulici Aleksandra Medvedeva gotovi tek za mesec dana

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
bulevar heroja sa kosara
Za mesec dana, kaže Bulatović, biće završeni svi radovi; foto: S. M.

Sa Bulevara 12. februar na Bulevar Nikole Tesle vozači će se i dalje uključivati sa poteškoćama i uz zaobilaženje, jer ove saobraćajnice ostaju “razdvojene” bar još 30 dana, za kada se, kako kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predviđa završetak radova na novoizgrađenom Bulevaru heroja sa Košara, kao i rekonstrukcija Ulice Aleksandra Medvedeva kod tehničkih škola.

Građani će bar još tridesetak dana imati poteškoća sa "premošćavanjem" dva važna bulevara, jer novi bulevar još nije izgrađen, dok je Ulica Aleksandra Medvedeva, koja ih je povezivala, zatvorena za saobraćaj već 2 meseca.

Gradonačelnik Niša Bulatović kaže da je za završetak radova na novom Bulevaru sa Košara, koji se prostire između kompleksa Filip Moris i Mašinske indistrije, potrebno još "25 do 30" dana.

Nalazimo se u završnoj fazi izvođenja svih radova. Očekujemo da i ovde u narednih 25 do 30 dana sve bude gotovo, tako da sve bude spremno za puštanje saobraćaja. Semafori bi trebalo da budu postavljeni u naredne dve nedelje - navodi Bulatović.

Inače, kaže prvi čovek Niša, ukupna cena radova iznosi 75 miliona dinara.

Podsetimo, prvobitni rok za izgradnju ovog Bulevara bio je kraj 2017. godine.


Aleksandra Medvedeva za 30 dana, dobija i behaton ploče

darko bulatovic Bulatović najavljuje i behaton ploče u ovoj ulici; foto: S. M.Premda je prvobitno najavljivano da će Ulica Aleksandra Medvedeva kod niških tehničkih škola, biti rekonstruisana do 10. jula, to do danas nije učinjeno, a Bulatović kaže da će za potpun završetak trebati još 30 dana.

Radovi su u toku na pripremi kolovozne konstrukcije za asfaltiranje. Pre toga je urađena vodovodna mreža. Završetak radova se očekuje za 30 dana. Ukupna vrednost radova je 17 miliona, od čega 4,5 miliona vodovodna mreža - rekao je Bulatović

Inače, dodaje, u potpunosti bi trebalo da budu sređeni i trotoari, koji bi, kaže, trebalo da budu prekriveni behatonom pločama.


Gradilište bez radnika, nadzorni organ bez objašnjenja

ulica aleksandra medvedeva "Non stop živo gradilište"; foto: S. M.I dok nadzorni organ gradilišta u Ulici Aleksandra Medvedeva Dragan Dimitrijević tvrdi da je gradilište "non-stop živo", početkom jula, na izrovanoj ulici nije bilo ni mašina ni radnika. Nakon novinarskog pitanja "gde su bili radnici", Dimitrijević je "non-stop" zamenio za "skoro uvek živo", a prazno gradilište pokušao da objasni raskorakom između radnika AMB putogradnje i Javnog komunalnog preduzeća Naissus.

Verovatno je to taj raskorak između onih koji rade ulicu i onih koji rade vodovod - rekao je Dimitrijević.

Podsetimo, u niškom Vodovodu su za radnike rekli da su "slabo uočljivi", pa ih građani zbog toga nisu videli na gradilištu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    10:17 // 3. 8. 2018.

    Zorana ministarka obecala zavrsetak razorenog bulevara ka N.Banji do avgusta.Tamo jedva da su mrdnuli od nule.A cini mi se da ove masine i radnike sele sa na dva gradilista.Svakog drugog dana ka N.Banji nema nikog ili se smucaju dva zbunjena sa lopatama.Verovatno su svakog drugog dana u ul.A.Medvedeva.Dve muve sa jednom masinom.Neko je zauzeo dva posla i sad kalkulise, a rokovi nisu bitni.

  • Nishlija

    09:09 // 3. 8. 2018.

    Novi bulevar je bio asfaltiran jos pre nekoliko meseci, osim prikljucaka sa obadve strane. Umesto da postave kruzne tokove, koji su se pokazali kao dobro resenje za saobracaj, oni ce da postavljaju semafore, koje ce kasnije da "modernizuju" kruznim tokovima. Mora da se uzme provizija za svaki posao. Simptomaticno je da sada za svaki posao koji izvode naglasavaju da "pomaze" drzava.

  • Tivat

    07:49 // 3. 8. 2018.

    Znaci za tri meseca!Cim Lambrozo da izjavu,znaj da je to puta tri!Glavna rec im je "trebalo bi", znaci " ko zna kad"iliti bas me briga!
    A,nadzorni organ je hit nedelje!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: