Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:07, 28. 10. 2020.

| Društvo

Radovi u Vidrištu kraj Niša uznemirili meštane, kuvar Neša Travka otkriva da on uređuje crkveno zemljište

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Radovi Vidriste; foto: citalac
Neša Travka kaže da želi da oživi stari srpski grad; foto: Aleksandar Kijanovic

Pre nekoliko dana počeli su radovi kraj Toponičke reke u izletištu Vidrište kraj Niša, a meštani su se uznemirili strahujući da je u pitanju izgradnja mini-hidroelektrane. Da nema razloga za brigu uverava poznati niški kuvar Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, koji kaže da će na crkvenom zemljištu saditi lekovito bilje, kestenje i hranu za pčele i pokušati da duhovno oživi taj kraj.

Da je napadnuta Toponička reka u selu Miljkovac, kraj izletišta Vidrište koje je uređeno pre dve godine, strahovali su meštani prethodnih dana. Radovi Vidriste 2; foto: citalac Neša Travka kaže da želi da oživi stari srpski grad; foto: Aleksandar Kijanovic

I do novinara Južnih vesti stigle su fotografije radova i pitanja o čemu se radi, jer kažu da odgovore od nadležnih nisu dobijali.

Poštovani, obraćam Vam se na zahtev meštana sela Miljkovac. 24.09 počeli su radovi na izgradnji nečega što i mi sami ne znamo šta je i čemu služi. Radovi se izvode teškom mehanizacijom a niko ne želi da kaže o čemu se radi - pišu meštani.

Predsednik Opštine Crveni krst Miroslav Milutinović nije znao o kojim radovima je reč, ali jeste da je to zemljište Crkve Sveti Nikola i da se na njihovom imanju nešto gradi, te da su i njega pitali meštani šta je u pitanju.

Novinari su potom saznali od građana da crkveno zemljište uređuje poznati niški kuvar Nebojša Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, koji objašnjava da želi da oživi taj kraj i najavljuje šta će sve biti napravljeno. Radovi Vidriste 1; foto: citalac Neša Travka kaže da želi da oživi stari srpski grad; foto: Aleksandar Kijanovic

Pravimo da čuvamo pčele, sadimo lekovito bilje, kestenje i hranu za pčele i baru gde ćemo da čuvamo patke i guske. Imam sve papire. To je kod manastirskog konaka, ja renoviram konak, to je manastirska zemlja od 2 hektara, konak i crkvu sređujemo i to je to - pojašnjava Neša Travka.

Kaže da mu je želja da obnovi stari srpski grad Železnik.

Železnik je bio stari srpski grad, ovde su bili Hrebljanovići posle Kosovskog boja, kažu da je bila Carica Milica, prva škola je bila u Beogradu, a druga ovde u Miljkovcu, a kažu da je prva zapravo bila ovde u Železniku. Ovde je i vodenica tople vode, ljudi sa velikim problemima dolaze ovde i odlaze zdravi posle nekoliko dana - dodaje.

Neša Travka je jedan od najpoznatijih niških kuvara u svetu, a kaže da je tri godine kuvao na Svetoj gori i najavljuje da će u subotu praviti čorbu od 100 vrsta pečuraka u selu i da je to druga takva manifestacija koju organizuje u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miroslava Zivkovic

    14:15 // 26. 10. 2023.

    Podozrivost sa kojom Srbi prate svaku dobru inicijativu sa idejom da je izvitopere,je jedan od mehanizaama propasti ove zemlje.
    Bravo Neso,za humanost i provetiteljski rad

  • Sonja Cvetkovic

    11:56 // 29. 10. 2020.

    Napravljeno je lepo izletište bez wc/a. To je nedopustivo u civilizovanom svetu! Oštecen put koji prolazi kroz selo, dodatno je uništen dok se uredjivalo Vidrište. Dokle ćemo sve naopako da radimo!?
    Što se najnovijih događanja tiče, treba obavestiti javnost o čemu se radi i time sprečiti razna nagađanja.

  • Branko

    08:30 // 29. 10. 2020.

    Pa šta ako je Neša Travka, on je kao i svi ostali građani, doveo mehanizaciju, uznemirava ljude, gde su papiri? Ne veličajte ga, kakav svetski kuvar, ajde uozbiljite se. Gde je građevinska dozvola? Šta se uopšte gradi. Sad svi da krenemo da kopamo po gradu kako se kome prohte?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: