Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:27, 3. 8. 2021.

| Društvo

Raste broj novozaraženih na jugu, Perišić kaže da su oni uglavnom nevakcinisani

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
KOVID korona ambulanta Kosta
U Nišu 20 juče pozitivnih; foto: A. Kostić

Od 203 testirana u Nišu 20 je pozitivno na kovid, prema poslednjim podacima niškog Doma zdravlja. U Pčinjskom okrugu je 12 novozaraženih, dok je u Jablaničkom šestoro pacijenata dobilo pozitivan rezultat. Direktor Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu Zoran Perišić kaže da treći talas počinje i da novozaraženih ima gotovo isključivo među nevakcinisanima.

U niške kovid ambulante juče se javilo 345 pacijenata - 129 prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 216 obavilo kontrolni pregled.

Lekari Službe za radiološku dijagnostiku obavili su 14 radiografija pluća, dok je Služba za laboratorijsku dijagnostiku odradila 178 laboratorijskih analiza - saopštavaju iz Doma zdravlja u Nišu.

Juče je u Pčinjskom okrugu testirano 307 uzoraka i 12 je pozitivno na virus korona - osmoro pacijenata iz Vranja, po jedan iz Vladičinog Hana i Bujanovca i dvoje iz Preševa.

Kako je saopšteno iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje, na kovid je u Jablaničkom okrugu testirano 276 osoba i šestoro pacijenata dobilo je pozitivan nalaz - po dvoje iz Leskovca i Bojnika, po jedan iz Medveđe i Crne Trave.

Direktor niškog UKC-a Zoran Perišić rekao je danas da broj novozaraženih raste, da su oni uglavnom nevakcinisani i da su u Nišu na kovid trenutno pozitivna i dva deteta.

Evidentno je da smo u talasu koji počinje. Imamo 49 pacijenata u kovid bolnici u Kruševcu, a bili smo i na oko 20. Evidentno je da raste broj novozaraženih i da ih ima gotovo isključivo među nevakcinisanim. Među vakcinisanim ih ima od 1 do 3 odsto, a klinički oblici koji se javljaju kod njih su lakši i jednostavniji za lečenje. Imamo povremeno pozitivnu decu na pedijatriji.

Perišić je građanima poručio da nose maske i da se ponašaju odgovorno.

Sve informacije o virusu korona pratite ovde.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zdrav razum Srecko Sojic

    10:44 // 4. 8. 2021.

    Da nelazete malko
    Nikad pa ni tad

  • slavko

    17:35 // 3. 8. 2021.

    Uglavnom...po koji...mozda po neki...a ima i vakcinisanih...mozda...ustvari ne znam! Coron AV irus je najvece zlo!

  • Stanko

    16:16 // 3. 8. 2021.

    U Nisu svi dobro znamo ko je Perisic i koliko mu treba verovati.

    • Bulevarka

      18:32 // 3. 8. 2021.

      Razgranici Perisica gradonacelnika i Perisica lekara. Perisic lekar je svetski priznat, sa patentima u kardiologiji i jako cenjen i priznat koji je masu zivota spasio. Tako da se kod ljudi u zdravstvu i kod onih koje je on spasio jako dobro zna ko je Perisic. Sad je "na svom terenu" verujem da ce biti kako treba. Jos ima da pegla stanje. Pozdrav

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: