Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:11, 19. 8. 2021.

| Društvo

Rekonstruisani Tvrđavski most već ispucao na nekim mestima

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
most
Pukotin na rekonstruisanom mostu; foto: T. T.

Na Tvrđavskom mostu u Nišu, čija je rekonstrukcija trajala više od 500 dana i koji je početkom avgusta otvoren za pešake, već su vidljive pukotine na betonu kod prvih stubova. Koji je razlog pucanja, kao i koliko je on sada bezbedan za pešake, pitanja su na koja nadležni novinarima još nisu odgovorili.

Sveže rekonstruisani Tvrđavski most je za pešake otvoren 2. avgusta, a nakon dve nedelje pojavile su se pukotine kod prvih stubova staklene konstrukcije i to na dve strane. Sliku popucalog mosta Nišlije dele i na društvenim mrežama, a neki od komentara su: 238356926_1089791431553549_971036639353694000_n "Šta je ovo"; foto: T. T.

Sramota.

E, ovo je profesionalno urađeno.

Ma to mož' se zalepi.

Preteraše ga s taksistima, mnogo ih je bilo.

231126226_698815614325267_5149362556538722755_n Pukotina i sa druge strane mosta; foto: T. T. Ispitivanje bezbednosti mosta rađeno je postavljanjem 24 taksi vozila skoro nedelju dana od otvaranja za građane. Novinari Južnih vesti su 9. avgusta poslali pitanja Direkciji za izgradnju grada među kojima je bilo i koji su zaključci ispitivanja. Iako su iz tog preduzeća obećali odgovor, nije stigao ni posle 3 dana.

Zato su novinari Direkciji poslali i Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja 12. avgusta, kojim su tražili rešenje o ispitivanju bezbednosti mosta, a odgovor još čekamo.

O pukotinama na mostu iz Kabineta gradonačelnice i KLER-a su naveli da pitanja nisu za njih, te uputili novinare da se obrate nadležnim službama.

Međutim, od nadležnih službi, odnosno Direkcije za izgradnju još nema odgovora na pitanja šta je dovelo do pukotina na mostu, koliko je on sada bezbedan za pešake, kao i da li je u planu sanacija.


"Klupe nalik onima iz Barselone"

Po otvaranju mosta gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da ništa nije definitivno završeno na Trgu i mostu, pa najavila postavljanje klupa koje su, kako je rekla, nalik onima u Barseloni. klupa Klupa pored mosta; foto: T. T.

Na delu koji spaja most sa Trgom kralja Milana sada su postavljene dve klupe, sa belom uzdignutom podlogom i naslonom u braon boji. Još par takvih klupa svoje mesto su našle pri kraju Trga.

Podsetimo, obnova Tvrđavskog mosta dugačkog 50 metara počela je početkom marta 2020. godine, a zvanično je završena posle skoro godinu i po dana, što je kod građana izazvalo različite reakcije.

klupe Postavljene dve klupe pored Tvrđavskog mosta; foto: T. T. Nšlije su napravile i sajt na kome su postavljana svetska dostignuća koja su brže završena od mosta u Nišu.

Krajem jula most je i zasijao najpre u ljubičastoj boji, usledili su brojni komentari građana, dok je gradonačelnica zbog svetlećih efekata na mostu koji se nalazi tik do Tvrđave iz 18. veka, Niš uporedila sa svetskim metropolama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    14:57 // 20. 8. 2021.

    Da sam ja na mestu ove "Lelice", ja bih umuko i usta vise ne bih otvorio. Kad citam njene pisanije, koji samo vizuelno lice na komentare, uvek se setim one narodske "ko o cemu, baba o ustipcima". Ne znam, mozda je kriv Djilas, mozda su krivi gradjani Nisa zato sto lokalna vlast ne ume da uradi, kako treba, nijedan zadatak u Nisu. Da su se deca igrala plastelinom, ovaj most bi bolje izgledao

  • Dragan Petrović

    14:22 // 20. 8. 2021.

    Zna li neko da taj most ima vibracije?Hiljadu puta sam prosao preko njega peške i osetio ih,tada je još išao saobraćaj preko...u jednom delu je zjapila rupa koja je bila ogradjena...sada je samo pešački...da li je moguć toliki stepen idiotizma i kičeraja da se ovako nešto pravi u centru Niša...onaj drugi je izdržao nato bombu i saobraćaj ide preko njega...sns klovnovi,imate li malo mozga?

  • Čudesni dribling

    12:03 // 20. 8. 2021.

    Posle ovakvog puštanja u promet komentatorki Lelici ništa teško pasti neće, čak i da postane Bulevarka 2, u kombinaciji sa mostovskom pink bojom!

    • Lelica

      14:03 // 20. 8. 2021.

      Bio ti čudesan ili ne, verujem da si samo izdriblan!

      Ha! Vidiš da nisi samo ti smešan i zanimljiv! Mogu i ja da budem! Na kraju krajeva tvoju sam školu završila....bez brige! I nemoj molim te da me upoređuješ sa nekom tamo bulevarkom....ko zna odakle je ta došla....vrv ste iz istog sela pa se sada pravite kao da se ne poznajete! HHAHAHAHAH vrištim

    • Bulevarka

      14:40 // 20. 8. 2021.

      Sta sam ti pa ja sad skrivila? Ova zeznula i mene. Evo, obecavam da cu da smanjim pisanje,ali o neprikosnovenom niskom Krkobabicu domskom ne mogu

    • Smuk

      15:46 // 20. 8. 2021.

      @Čudesni ...:"E , sad si stvarno gotov"!

      "1941" - Branko Ćopić : "...dva na jednoga , tri na jednoga... o, Bože - zar se i to može" ?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: