Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 25. 4. 2019.

| Društvo

Rekonstrukcija zgrada, puteva i vodovoda planovi Leskovca za 2019.

Autor:B. AntićIzvor:Južne vesti
vodovodne cevi
Novi projekti u planu za razvoj grada; Ilustracija; foto: B. A.

Prema planu infrastrukturnog razvoja, Leskovac će u 2019. godini započeti 29 projekata koji obuhvataju rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže, toplotnih podstanica, toplovoda, zamenu stolarije i izgradnju ograde oko škola, kao i izradu projektno-tehničkih dokumentacija.

Energetska sanacija radiće se u Osnovnoj školi “Vasa Pelagić”, stolarija će biti zamenjena u školi “Radoje Domanović” u Manojlovcu, dok će nova ograda biti postavljena oko leskovačke škole “Svetozar Marković”.

Jelena Živković iz Odeljenja za društvene delatnosti kaže da ovaj plan prati promene i potrebe do kojih je u prethodnom periodu došlo.

Ovaj plan odnosi se na projekte za koje u budžetu Grada imamo sredstva i već spremne projekte koje aplikujemo ili za koje već imamo potpisane ugovore sa donatorima. Ovaj plan sadrži 29 projekata koji će se implementirati u 2019. godini - kaže Živkovićeva.

U planu je i početak izgradnje gradskog trga koji je već nekoliko puta najavljivan i zbog koga će Grad uzeti kredit.

Ukupna vrednost projekata koji će se započeti ove godine je 2 milijarde dinara.


U 2018. radovi polovično završeni

Plan infrastrukturnog razvoja za prošlu godinu imao je 50 projekata, a prema izveštaju, kompletno je završeno svega 19.

12 projekata nije ni započeto, dok su ostali delimično završeni.

Najlošiji ishod ima leskovačka Toplana koja, prema izveštaju, u prethodnoj godini nije završila nijedan planirani projekat zbog, kako se navodi, nedostatka novca.

Najbolje kotiran je Vodovod koji, od planiranih 9, nije započeo samo jedan, 3 je kompletno završio, a ostale je započeo i delimično završio.

Zavšena je rekonstrukcija vodovodne mreže u ulicama Alekse Nenadovića, Vladimira Nazora,Slobodana Penezića, Učitelja Josifa, kao i mreža od Živkova do Lipovice - stoji u izveštaju.

Sportsko-rekreativni centar “Dubočica” je zavšio rekonstrukciju parketa, dok će krov menjati u ovoj godini, jer u prošloj nisu imali novca.

Završene se i rekonstrukcije kanalizacije u pojedinim školama, u nekima su radovi započeti i oni če biti završeni u toku ove godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: