Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:14, 21. 12. 2022.

| Društvo

Renoviranje Infektivne klinike u Nišu počinje u narednim nedeljama, najavio Perišić

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
Infektivna
Vrednost oko 59,8 miliona dinara sa PDV-om; foto: Vanja Keser

Na to da je Infektivna klinika u Nišu dotrajala i neuslovna pacijenti se žale već godinama, a direktor Univerzitetskog kliničkog centra Zoran Perišić najavljuje da će renoviranje početi u roku od nekoliko nedelja. Posao na tenderu dobile su niške firme Telegra forte i Ipi inter projekt inženjering, a vrednost ugovora je oko 59,8 miliona dinara sa PDV-om.

Kako je ranije istaknuto u tenderskoj dokumentaciji, biće zamenjene sanitarije na celoj Klinici, kao i vodovodna i kanalizaciona mreža, a u planu je i malterisanje zidova, gletovanje, krečenje i postavljanje hidroizolacije i novih električnih instalacija. Perišić kaže da će to finansirati Ministarstvo zdravlja.

U Infektivnu kliniku 60 godina niko nije uložio ništa. Svima onima koji se busaju u grudi da su uradili mnogo za zdravstvo Republike Srbije, ja kažem odgovorno, 60-tak godina niko nije uložio ništa i tek ova vlast je odlučila da zdravstvene ustanove širom Srbije dovede na meru koja priliči građanima Srbije - navodi Perišić.

Telegra forte biće zadužena za 30%, a Ipi inter projekt inženjering za 70% radova, čija je vrednost 49.800.000 dinara bez PDV-a, odnosno 59.760.000 sa PDV-om.

Javnom pozivu odazvale su se još dve grupe ponuđača - Ekonomistelektro iz Beočina i Tron teh iz Novog Sada, zatim vranjski Credo i Credo construction eksport-import, kao i firma Tončev gradnja iz Surdulice.

Perišić najavljuje i rekonstrukciju prostora u kome se nalazi Kardiologija, dok za Porodilište kaže da ostaje “u vrhu prioriteta” i da će početkom naredne godine za to aplicirati ka Ministarstvu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kada padne prvi sneg

    10:12 // 22. 12. 2022.

    Ko je dobio tender.

  • Dipl.inž.građ.

    09:35 // 22. 12. 2022.

    Ovo ne treba da se renovira, nego da se sruši i iz temelja nova zgrada sagradi. Ovde i ko je zdrav, dobio bi neku infekciju i boleščinu. Objekat izgleda kao iz filmova strave i užasa.

  • Bb

    07:38 // 22. 12. 2022.

    Ne bi bilo loše da ubrzaju popravku lifta na kardiologiji. Već mesecima ne rade hitan prijem pod izgovorom pokvarenog lifta. Katastrofa!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: