Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:35, 26. 12. 2022.

| Društvo

Republički štab naredio - iskontrolisati vazduh i vodu u Pirotu, Nišu i Beloj Palanci

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Republički štab za vanredne situacije
Republički štab za vanredne situacije o merama zaštite životne sredine; foto: MUP

Republički štab za vanredne situacije naložio je Institutu za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Ministarstvu za zaštitu životne sredine, kao i Zavodima za javno zdravlje u Nišu i Pirotu, da iskontrolišu kvalitet vazduha na području Niša, Pirota i Bele Palanke, kao i da urade kontrolu pitke vode u ovim gradovima, kontrolu kvaliteta vode u vodotocima koji se nalaze u blizini i nizvodno od mesta iskliznuća cisterni. Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Pirot, u selima Sopot, Staničenje i na teritoriji grada Pirota, voda je ispravna za piće.

Nakon iskliznuća cisterni sa amonijakom kada je došlo do prevrtanja cisteni na pruzi Pirot-Niš biće izmereni kvalititet vazduha i vode, kao i donošenje odluka o neophodnim merama u Nišu, Pirotu i Beloj Palanci. Iz Republičkog štaba za vanredne situacije saopštili su da, iako je vrednost koncentracije amonijaka u Pirotu na nuli, doneta je odluka stalnog praćenja stanja.

Gradskim štabovima Niša i Pirota i Opštinskom štabu za vanredne situacije opštine Bela Palanka naloženo je da, u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije na svojoj teritoriji rukovode i koordiniraju aktivnostima na terenu, angažuju sve potrebne subjekte i snage sistema, obaveštavaju građane preko sredstava za javno informisanje o postupanju o kvalitetu vode i vazduha, kao i ostalim informacijama od značaja za zaštitu i spasavanje - saopšteno je iz Štaba.

Takođe, naloženo je Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture da izvrši proveru stanja infrastrukture u železničkom saobraćaju sa aspekta bezbednosti učesnika transporta opasnih roba i preduzme neophodne mere za sprečavanje daljeg širenja zagađenja.

Podsetimo, u zdravstvenim ustanovama u Pirotu i Nišu, nakon povećane koncentracije amonijaka u vazduhu, hospitalizovana je 51 osoba, dok u Pirotu zbog vanrednog stanja škole neće raditi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Robin Hud

    11:58 // 27. 12. 2022.

    zamislite "izdali naredbu" i time opravdali svoje postojanje i primanje dobre plate za nerad!!??? pa to sto ste vi izdali naredbu treba da se podrazumeva u ovakvim okolnostima. da im niste izdali naredbu i da se odmah obavesti narod o opasnosti (ali posle enormno dugog vremena)?

  • Bata drnda

    18:14 // 26. 12. 2022.

    Posaljete babusnicki inženjeri oni mnogo sposobni

  • Delirijum

    16:51 // 26. 12. 2022.

    Kad vidim ko nam je ministarka zaštite životne sredine, sve mi je jasno. Ona je personifikacija ove države.

    • Auttrikter

      19:09 // 26. 12. 2022.

      Verovatno i u Zadruzi ima strucnije !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: