Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:46, 31. 8. 2020.

| Društvo

Ronioci iz cele Srbije čistili Zavojsko jezero od smeća

Autor:Lj. F. Izvor:Južne vesti
Zavojsko ronioci
U akciji učestvovalo 30 ronilaca; foto: Henkel

Preko 300 kilograma otpada izvadili su ronioci iz Zavojskog jezera kod Pirota u akciji čišćenja Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije. Veštačko jezero, koje je ovog leta bila jedna od najposećenijih destinacija u Pirotskom okrugu, čistilo je više od 30 ronilaca.

Usled epidemije virusa korona i zatvorenosti granica, turisti iz Srbije ovog leta upoznali su lepote svoje zemlje. Stara planina, po rečima direktora Turističke organizacije Pirota Bratislava Zlatkova, bila je nikad posećenija, ali sa velikim brojem turista ponekad dolaze i problemi. Česta je slika da đubre ostavljaju za sobom, a na meti je bilo i Zavojsko jezero, jedna od najposećenijih destinacija. zavojsko čišćenje Zavojsko među 4 lokacije u Srbiji koje su izabrane za akciju čišćenja; foto: Henkel

Da bi posetioci mogli da uživaju u lepotama prirode i jezera, ovog puta potrudili su se ronioci pirotskog Ronilačkog kluba u saradnji sa kolegama iz drugih klubova okupljenih u Savezu organizacije podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Više od 30 ronilaca prikupilo je oko 300 kilograma otpada i očistilo jedno od najlepših veštačkih akumulacija u našoj zemlji, a kako kaže predsednica Saveza Božana Ostojić, akcija je bila odlično organizovana. zavojsko čišćenje Sakupljeno preko 300 kg otpada; foto: Henkel

Veoma smo zahvalni RK Pirot na odlično organizovanoj akciji, ali i našem partneru kompaniji Henkel sa kojim se zajedničkim snagama borimo u očuvanju životne sredine. Htela bih da napomenem da je RK Pirot pokrenuo monitoring centar na Zavojskom jezeru, uz finansijsku pomoć Evropske unije, sa ciljem da zaštiti jezero i kontroliše kvalitet vazduha i vode, ali i omogući nadzor svih aktivnosti - rekla je Ostojićeva.

Čišćenje je organizovano u sklopu projekta "Volim reku, a ti?", a Zavojsko jezero jedno od 4 lokacije u zemlji gde su organizovane akcije čiščenja vodenih površina.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nebojša

    17:01 // 3. 9. 2020.

    U Srbiji postoji samo 1 nacin da se ovaj problem sa nevaspitanim, primitivnim i bahatim resi. Uvedite kazne za bacanje smeca 100.000 dinara a onda polovina ide onom ko prijavi i dostavi fotografiju sa lokacijom i vremenom i da se vidi lice i da se ono moze prepoznati ili pak video zapis. Verujte za 3 meseca sve ce biti cisto. Nikome na pamet nece pasti da baci smece a isto uvesti za vozace.

  • Otpor

    17:02 // 31. 8. 2020.

    Hvala vam!! Izvinite sto uopste treba da cistite, ajde ljudi da nosimo kese za djubre kad idemo u prirodu i da ponesemo do kontejnera kad se vracamo?!

    • Ouzo

      21:26 // 31. 8. 2020.

      Zar pa ne znajes ? To su Djilas i Solak bacali !

  • Nišlija pre svega

    14:10 // 31. 8. 2020.

    Super ljudi, hvala! sad ima mnogo više mesta da bacamo a da se ne vidi!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: