Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:00, 20. 6. 2011.

| Društvo

Ruglo i dalje u centru Niša

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Robna kuća Beograd Niš
Niš, nekadašnja robna kuća "Beograd" u centru grada

NIŠ - Fasada nekadašnje robne kuće "Beograd" i dalje je ruglo u centru grada.

Radovi na rekonstrukciji nekada jednog od simbola Niša počeli su pre više od 3 godine. Međutim, radne skele skinute su preko leta 2009. i od tada sve stoji.

Iz kompanije "Verano", koja je vlasnik objekta, početkom jula 2010. godine Južnim vestima je rečeno da će sve biti završeno "do kraja godine" i da će robna kuća zasijati punim sjajem.

Janura ove godine kao rok je postavljen početak leta. Sada kažu da ne znaju ni kada će radovi biti nastavljeni.

- Tačno je da smo više puta najavljivali da će radovi biti privedeni kraju, ali objektivne okolnosti su takve da to za sada nije moguće. Radovi stoje na svim objektima u Srbiji, ne samo u Nišu - kaže Jelena Ćetković, PR Robnih kuća "Beograd".

Da je kriza pogodila Robne kuće "Beograd" pokazuje i podatak da je žiro račun ovog preduzeća u blokadi već dva meseca a u poslednjih 10 meseci blokiran je bio čak 5!

U Gradskoj kući kažu da su u "stalnom kontaktu" sa vlasnicima, a da je poslednji sastanak održan pre nešto više od nedelju dana.

- Gradonačelnik je pre nedelju dana razgovarao sa njima i dobio uveravanja da će sve to da bude završeno do kraja godine. Čak je rečeno da su sa nekim domaćim i stranim firmama potpisani predugovori o zakupu - rečeno nam je u kabinetu gradonačelnika Miloša Simonovića, uz napomenu da formalno vlasnici robne kuće "Beograd" nisu tražili pomoć grada kako bi rešili problem.

Robne kuće ”Beograd”, preduzeće kome pripada i ovaj objekat, kupila je oktobra 2007. godine kompanija Marfin investment sa partnerom “Verano motors”.

 

I ružno, i opasno

Osim što ruži čitav centar grada, gradilište počinje da predstavlja opasnost i po građane.

Sredinom avgusta prošle godine sa fasade robne kuće otpao je kamen prečnika oko 4cm i pogodio u glavu jednu prolaznicu, koja je tom prilikom srećom zadobila samo lakše povrede.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran P.

    17:24 // 4. 8. 2011.

    Negde posle rata komunisti su oduzeli imovinu parcele na kojoj je sada RK Beograd, gde je na silu pod okriljem eksproprijacije ili nacionalizacije ne mogu da se setim tacno, cestita porodica Milovanovic stradala a sumnjam da su im isplatili nadoknadu za oteto.To imanje gde su bile neke prodavnice dobro se secam bio sam dete od petnaestak godina, predate su prodavnici Narodni magazin koja se ubrzo ugasila i drzava je sezdesetih od privatne imovine oduzete na silu napravila RK koja je posle u demokratskoj vlasti predata u bescenje Verano Motorsu koji je ili zbog ,bankrota, ili kakvih kalkulacija napravio ruglo u Nisu koje ova vlast ne vidi.Interesuje me sta se desilo sa porodicom Milovanovic, gde su zavrsili mladji! Stari su na groblju to je sigurno jer su izgubili zdravlje zbog otimacine, a zalosno kako se drzva poigrala sa sudbinom ovih ljudi i siguran sam da bi se domacinski bolje odnosili prema tom imanju nego sto je fakat ovo ruglo

  • Bogdanivs

    23:13 // 21. 6. 2011.

    Kako može da raspravlja gradonačelnik kako će da izgleda nečija privatna svojina, oni su to kupili i može tako da stoji još 100 godina, ako se državi ne dopada zašto im lepo ne plati fasadu? Grad je kompletna rupa sa hiljadu problema, i umesto da rešavaju svoje oni nas upozoravaju da može da nas mlatne cigla u glavu sa gradilišta.

  • Luka Laban

    14:45 // 21. 6. 2011.

    Sada da ulazimo u to kako je doslo i koliko to kosta,nije vredno pomena obicnim ljudima.
    Al da se za svaki zakasnjen DAN !!!lepo naplati i to da im se lepo i javno kaze,videcete da ce nesto pomaci po tom pitanju !!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: