Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:38, 13. 3. 2018.

| Društvo

Rupe se krpe “u špicu” jer je vikendom i noću skuplje

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
Udarne rupe krpljenje asfalt
Možda sledeći ugovor sa izvođačem predvidi da se radovi obavljaju vikendom ili noću; Foto: JV/V. Milić

Krpljenje udarnih rupa, koje je počelo juče, napravilo je saobraćajni kolaps u pojedinim delovima Niša, jer izvođač radova, po ugovoru, ne bi trebalo da radi vikendom niti noću. Većnik Miloš Milošević objašnjava da bi radovi u vreme kada nema mnogo vozila na ulicama koštali mnogo više.

Zbog toga su mašine izašle na ulice u ponedeljak, u radno vreme, kada je najviše vozila na ulicama, a oni koji su bili za volanom i prolazili centrom grada, našli su se u koloni koja se protezala od suda do semafora u Milojka Lešjanina. Iako su građani negodovali, objašnjenje iz gradske vlasti je da radovi u to vreme koštaju manje.

Nije ugovorom predviđeno, to su značajno skuplji radovi kad su mimo radnog vremena i nismo bili u prilici da ugovorimo tako nešto - rekao je većnik Milošević.

Da li će se ova praksa nastaviti i ubuduće, zasad nije poznato. Milošević je kazao da ipak postoji mogućnost da sledeći ugovor sa izvođačem koji treba da održava gradske ulice bude drugačiji. Ipak, s obzirom na to da je rečeno da je ugovor sa izvođačem sklopljen na dve godine, novi bi trebalo da bude potpisan 2019.

Možda u narednom ugovoru - rekao je Milošević.


Izvođač dužan da obeleži mesta na kojima su radovi

Osim mašina koje su na centralnim gradskim bulevarima i ulicama, dodatnu muku vozačima stvaraju i velike površine izgrebanog asfalta na mestima koja treba da se poprave. Oni koji prolaze kolima žale se i na to da se rupe ne popunjavaju odmah nakon što se skine površinski sloj asfalta, već stoje danima. Mašine Izvođač radova “MD univerzal turs d.o.o”; Foto: JV/V. Milić

S druge strane, iako je krpljenje počelo juče, radove je prekinula kiša. Krateri koji su na ulicama već nekoliko dana, sada su puni vode te nisu uočljivi.

Prema rečima većnika Miloševića, izvođač bi trebalo da obeleži mesta na kojima su radovi u toku, što se u praksi ne poštuje.

Obavezni su da obeleže, gde god su radovi u toku moraju da postave adekvatnu saobraćajnu signalizaciju. Ukoliko to nisu uradili opomenućemo ih i naložiti da se to reši - kazao je većnik.

Podsetimo, juče je počelo krpljenje rupa u Milojka Lešjanina, a kako je kazao direktor Direkcije za izgradnju Nebojša Lović, ovih dana bi trebalo da se asfaltira i u Dimitrija Tucovića, bulevarima 12. februar i Nemanjića, kao i u Knjaževačkoj ulici.

Radove izvodi firma “MD univerzal turs d.o.o”, koja je prošle godine sa Gradom potpisala dvogodišnji ugovor i koja se do raspisivanja javne nabavke prošle godine bavila ugostiteljstvom.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    14:26 // 4. 4. 2018.

    Ovo je sramota, nigde nisu obelezili rupe isecenog asfalta na Bulevaru i Knjazevackoj. Tko ce snositi troskove za ostecene automobile?

  • gari

    14:42 // 14. 3. 2018.

    A zašto ste onda izabrali tu firmu da vrši krpljenje rupa ??? Kakva glupost, ovakve stvari se dešavsaju samo u Srbistanu !! Ima da rade noću, danju, 24 sata ako treba da završe posao i to sa garancijom, da nebude posle mesec dana rupe na istim mestima !! A mozda je je firma koja izvodi radove "politički podobna" i finansijski sposobna da podržava bandu na vlasti !?! U ovo sam čak 100% siguran !!!!

  • Срба

    13:47 // 14. 3. 2018.

    Србистан.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: