Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:28, 17. 3. 2019.

| Društvo

Ruše ostrvo na bulevaru i sklanjaju bandere zbog parade u Nišu

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
bulevar-parada-radovi4-foto-vk
Menja se izgled bulevara zbog parade; foto: V. Keser

Takozvano razdelno ostrvo na niškom Bulevaru Nikole Tesle se uklanja, kao i stubovi za osvetljenje koji su na njemu, a razlog je vojno-policijska parada koja će u Nišu biti održana 24. marta povodom obeležavanja 20 godina od početka NATO bombardovanja, potvrđeno je Južnim vestima u Direkciji za izgradnju grada.

bulevar-parada-radovi5-foto-vk Veći deo ostrva već sklonjen; foto: V. KeserBulevar trenutno izgleda kao pravo gradilište, mašine firme “Trace” zadužene za krpljenje ulica uveliko rade na uklanjanju ivičnjaka, a na samom ostrvu vire kablovi na mestima gde su bile bandere. Zbog radova je jedna traka zatvorena za saobraćaj, a iz Grada su saopštili da će naredne nedelje biti i potpune obustave kada vojnici budu vežbali.

Iz Direkcije su kratko rekli da su građevinski radovi na bulevaru koji prolazi kraj kasarne “Knjaz Mihajlo” deo priprema za paradu, ali nisu precizirali da li će ostrvo koje deli dva smera biti ponovo izgrađeno i bandere vraćene.

bulevar-parada-radovi3-foto-vk Ostali su kablovi od bandera za osvetljenje; foto: V. KeserNije najjasnije ni ko je izdao nalog, kao ni ko plaća radove, a iz Gradske kuće ističu samo da Grad nije organizator parade već Država, te da oni postupaju po zahtevima.

Sve što treba da se uradi da bi se taj prikaz, odnosno parada, odvijao onako kako je planirano i određeno, to se i radi - kažu iz Gradske kuće.

Iz Grada inače saopštavaju da će na deonici Bulevara Nikole Tesla od raskrsnice sa ulicom Aleksandra Medvedeva do ukrštanja sa Bulevarom Heroja sa Košara, do nedelje moći da se vozi samo jednom trakom. bulevar-parada-radovi-foto-vk Pravo gradilište na bulevaru u nedelju; foto: V. Keser

Tokom naredne nedelje, u vreme održavanja vežbi i priprema pripadnika Vojske i MUP-a Srbije povremeno će dolaziti i do potpune obustave saobraćaja na pomenutim saobraćajnicama, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena - saopštavaju iz Grada.

Ovo nije prvi slučaj da se zbog nekih državnih manifestacija nešto ruši ili seče. Naime, pre dve godine su zbog proslave Dana policije u Nišu na Trgu kralja Milana posečeni skoro svi lampioni, bilbordi i semafor koji pokazuje vreme dolaska autobusa, a rupe su zabetonirane.

Podsetimo, dve decenije od početka bombardovanja Srbije, 24. marta biće obeleženo u Nišu državnom ceremonijom, uz moleban patrijarha Irineja i veliku vojno-policijsku paradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nishlija

    17:25 // 18. 3. 2019.

    Kada vec "renoviraju" bulevar, mogli bi da zavrse semafor ili kruzni tok na raskrsnici sa Junacima sa Kosara? Ili nema para za izgradnju, nego samo za rusenje? Da nisu i ovi dosli sa fantomkama?

  • mirjana

    16:24 // 18. 3. 2019.

    a bulatovic nema pare da resi vodosnabdevanje u delnicku ulicu u vrtiste a obecao je ispred izbora kad su mu trebali sigurni glasovi ali idu izbori

  • Nislija

    14:26 // 18. 3. 2019.

    Znate da je parada u Nisu otkazana i da ce biti 9. maja u Beogradu? jaooooooo jaooooo jaooooo kakvi nas vodeeeeee

    • Zlobnik

      16:11 // 18. 3. 2019.

      @Nislija : Važno je da nam bulevar ...raz...je...še a Dan Žalosti ima da proslavimo , kao pobedu nad pok. Ćuruvijom i pok. Djindjićem !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: