Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:48, 27. 8. 2020.

| Društvo

Sa niškog aerodroma odleteli u mirovnu misiju u Liban

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
ispracaj-liban-foto-ministarstvoodbrane
Idu na misiju na 6 meseci; foto: Ministarstvo odbrane

Grupa od 142 vojnika ispraćena je danas sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" u misiju Ujedinjenih nacija u Libanu. Ovaj kontignet pripadnika Vojske Srbije narednih šest meseci biće angažovan u toj misiji na očuvanju mira, saopštili su iz Ministarstva odbrane.

Zastavnik Siniša Milenković iz Četvrte brigade Kopnene vojske prvi put ide u multinacionalnu operaciju i tamo će biti komandir streljačkog odeljenja.

Ovo bi bila kruna moje vojničke karijere, s obzirom na to da sam 29 godina u vojsci. Smatram da će pripadnici ovog odeljenja dostojno predstavljati Vojsku Srbije - naglasio je zastavnik Milenković.

ispracaj2-liban-foto-ministarstvoodbrane Izbrani samo najbolji, kaže ministar; foto: Ministarstvo odbranePrema rečima ministra odbrane Aleksandra Vulina, koji je pristustvovao današnjem ispraćaju kontigenta, svi vojnici koji učestvuju u mirovnim operacijama prošli su veoma zahtevnu obuku i rigorozno su birani.

Šaljemo najbolje, zato što želimo da se svest o vrednosti i kvalitetu srpskog vojnika i srpske vojske proširi gde god da smo. Mi smo nekada morali da tražimo pomoć za održavanje mira, danas smo mi ti koji dajemo drugima mir i koji drugima obezbeđujemo stabilnost. Vojska Srbije je saveznik mira i svakoga ko želi mir - rekao je ministar Vulin.

Komandir voda pešadijske čete kapetan Saša Anđelković iz Četvrte brigade Kopnene vojske kaže da je prošao tešku i napornu selektivnu obuku, a napominje da su morali i da poštuju mere zaštite zbog epidemije virusa korona.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Срба

    06:18 // 28. 8. 2020.

    Стижу долари!

  • Dzamutka

    18:57 // 27. 8. 2020.

    Ministar predvodi liliputansku stranku, ali se razgoropadio ! Oce da bude veran ,odan Vucicu, da groba,da nadvlada ostale stranke u koaliciji ! I, sindikat oformio, pa lapa clanarinu, od naivnih , koje je sps udomio na odredjeno ! Slavne vojvode, djenerali sto predvodise srpsku vojsku u ratu i mnogim bojevima i oni junaci na Zejtinliku, u grobu se prevrcu !
    Ali, narod je na izborima rekao svoje

    • Калча

      01:31 // 28. 8. 2020.

      Још да сте поменули оно више од пола Нишлија што су се пред Општином а и по целом Нишу дерњали како неће они да иду да бране "косово"!

  • Ivan

    15:57 // 27. 8. 2020.

    Opet ministar došo hilihopterom?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: