Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 16. 4. 2018.

| Društvo

Sajam zapošljavanja i IT konferencija u Nišu

Autor:J. V. Izvor:Južne vesti
Sajam zapošljavanja
Ulaz na sajam besplatan, za konferenciju se plaća; Ilustracija; Foto: Flickr/SITCON

Na sajmu koji će se održati 17. aprila od 11:30 posetici će obilaziti štandove sa čipovanom narukvicom na kojoj će biti njihovi podaci i pomoću koje će stupiti u kontakt sa kompanijama, a kako najavljuju organizatori iz organizacije ITkonekt, tokom manifestacije će Oficirskim domom šetati roboti.

IT-jevci će, prema najavama, moći da pogledaju kakvi se sve poslovi nude u kompanijama.

Želele smo da napravimo drugačiji sajam zapošljavanja, da sajam bude pravo IT čudo, da se roboti šetaju, da kandidati na licu mesta vide šta te kompanije rade. Ja sam sigurna da će dosta mladih pronaći posao na sajmu, a da će se ostali posetioci zabaviti – rekla je jedna od osnivačica ITkonekt-a Milica Radović.

Osim robota koji će praviti koktele, za posetioce će biti organizovan i kviz na kome će moći da osvoje nagrade, a neke od ovih stvari, prema rečima organizatora, napravili su programeri iz kompanija na sajmu.

Da je u pitanju nesvakidašnji sajam zapošljavanja pokazuje i to da će posetioci umesto ulaznice dobijati čipovanu narukvicu sa svojim podacima. Prislanjanjem narukvice na uređaje na nekim od štandova kompanija, posetiocima će se automatski poslati mejl sa oglasima za posao, na njihov lični mejl. Ovo je jedan korak ka budućnosti zapošljavanja i načina na koji će kandidati pronalaziti posao u IT-ju – izjavila je Milica Nastasić, osnivačica ITKonekt-a.

U Niš će, najavljuju organizatori, po prvi put doći svetski IT predavači. Među govornicima na konferenciji biće kreator CSS-a Hakon Wium Li i Microsoft stručnjak za .net Đžon Galovej, kao i bivši direktor razvoja u PayPal-u Džonatan Le Blank. Ulaznice za konferenciju prodaju se na sajtu organizacije.

Ulaz na sajam je besplatan, a prijave su još otvorene na sajtu www.itkonekt.com.

Plakat Foto: ITkonekt

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Duh

    00:01 // 19. 4. 2018.

    Za par godina il će budeš programer ili visoko kvalifikovani motac kablova ... mirno li spavaš silikonska dolino...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: