Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 15. 5. 2021.

| Društvo

Sakupljanje pomoći u niškoj Sabornoj crkvi za porodicu čiji je stan izgoreo u požaru

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
IMG_20210508_082952
Izgorela 3 stana; foto: JV

Prikupljanje pomoći za jednu od porodica čiji je stan izgoreo prošle nedelje u požaru u Ulici Nikole Pašića u NIšu biće organizovano ovog vikenda i u porti niške Saborne crkve, a organizatori pozivaju sugrađane da pomognu u materijalu koji je potreban za sanaciju stana i osnovnim stvarima za život.

Stan porodice koji je potpuno izgoreo polako se priprema za renoviranje, a kako kaže jedna od prijateljica porodice Jelena Mladenović, nešto od pomoći je stiglo, ali je potrebno još puno novca i stvari, i zato je već ovog vikenda moguće pomoći niškoj porodici direktno donacijom koja je organizovana pod okriljem Eparnije niške.

Počeli smo sa adaptacijom stana, uništeni delovi su uklonjeni iz stana. Javio nam se donator za elektromaterijal. Uključene su i neke veće kompanije koje će biti sa nama, ali su i dalje potrebni građevinski materijal i materijal za vodovod i kanalizaciju, kao i sve ono što je potrebno za svakodnevni život - kaže Mladenovićeva.

Građani će moći da donesu pomoć u nedelju, 16. maja, u porti Saborne crkve od 15:30 do 19 sati.

Ono što je trenutno najpotrebnije od pomoći je materijal za vodovod i kanalizaciju, knauf, lepak, mrezica, poludisperzija, pločice za kuhinju i kupatilo podne i zidne, sanitarija, stolarija, prozori i vrata, sobna vrata i laminat - kaže organizatorka akcije.

Ona dodaje da pored osnovnih stvari koje su potrebne da se opremi stan, niškoj porodici potrebne su i stvari za život za koje oni trenutno nemaju sredstava - ćebad, posteljina, kreveti, sto, stolice, sudopera, peškiri i posuđe.

Podsetimo, u dve akcije škole "Učitelj Tasa" građani su donirali ukupno 256.000 dinara, a stan porodice Mladenović jedan je od tri u Ulici Nikole Pašića na koje se proširio požar u noći između 7. i 8. maja, a sa prikupljanjem pomoći počelo se nepun dan od izbijanja vatre i nastavilo do sredine nedelje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Bojan

    16:58 // 15. 5. 2021.

    Crkva ko crkva, da izvuce neku korist u vidu reklame. Donacija crkve 0 dinara.... Oganizacija za pranje para....

    • Borjana

      23:29 // 16. 5. 2021.

      Dok je povika na vuka, lisice meso jedu, kaže nas narod. Da se crkva ni na koji način nije angažovala, bilo bi "ništa nisu učinili .." Sad kad se angažuje zlonamernik vidi samo "korist i reklamu..." Ko je svetinu ugodio?! Hteo bih da vam napisem"sram vas bilo," ali vi stida nemate, ocigledno. Pa ću vam napisati savet sv. Vukasina iz Klepaca : samo ti, dete, radi svoj posao! A Crkva će svoj!

    • Maja Despotović

      17:06 // 17. 5. 2021.

      To je firma, to je mnogo više od organizacije.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: