Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:51, 17. 6. 2020.

| Društvo

Samohrani otac iz Niša počeo štrajk glađu zbog izvršitelja

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti

Nišlija Bojan Milovanović je samohrani otac troje dece, a jutros je u centru Niša počeo štrajk glađu. Kao razlog navodi to što mu stigla odluka da ponovo plati alimentaciju, tvrdi neosnovano, jer je već jednom platio, a zvanično je i staratelj od prošle godine i deca žive sa njim.

Milovanović objašnjava da već isplaćuje kredit koji je ranije morao da podigne kako bi isplatio alimentaciju, ali da mu je stigao novi dug, za koji tvrdi da ne postoji.

Pojašnjava da blizance koji imaju 6 godina i devojčicu od 10 čuva praktično od rođenja, ali da je zvanično starateljstvo dobio prošle godine. Zato smatra da ne duguje za alimentaciju i sad strahuje od izvršitelja. Jutros je zato i počeo štrajk glađu u centru Niša. Strajk gladju Nis; foto: JV-J. A Jutros počeo štrajk glađu; foto: JV/J. Adamović

Sve ovo što radim, radim samo zbog dece, samo zbog njih. Ne tražim ništa, ali ako mi niko ništa ne pomaže i ne daje, nemoj da mi oduzima, jer ovo je pljačka, otimačina. Ovo je potvrda da sam izmirio prethodna dugovanja prema sudskom izvršitelju, za to sam podigao kredit i uvalio se u dugove, ali mu se izgleda usladilo pa hoće još. Neosnovano, bez ikakvog papira mi je odbijena žalba - priča Milovanović.

Na početku štrajka deca su na kratko bila sa njim, kako kažu samo da ga podrže, ali su ubrzo otišla kući sa bakom.

Milovanović sudsku odluku koja je "na strani" izvršitelja, vidi kao bahatost i samovolju, jer tvrdi da nema dug od 1.000 evra, ali i da sa platom od 300 evra i troje dece ne može ni da ga plati.

Ja imam pravosnažno sudsko rešenje da sam staratelj, zvanično sam prošle godine dobio starateljstvo sa klauzolom i kad sam pozvan drugi put u Sud ja sam rekao da sam u postupku starateljstva i da imam privremenu meru nad decom i sve, on je povrh svega, ne konsultujući Centar za socijalni rad, jer su deca i pre bila kod mene, doneli odluku da ja opet platim izvršitelju neki iznos za alimentaciju - dodaje.

Ističe da je i dug za vrtić, koji majka njegove dece nije plaćala, naknadno platio kako bi mogla da se vrate, te da je to još jedan od razloga što štrajkuje glađu.

Novinari su pitanja o ovom slučaju poslali Komori javnih izvršitelja i odgovori se očekuju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goran paskaljevic

    09:24 // 18. 6. 2020.

    To nije istina jer je vec provereno u komori izvrsitelja i covek se zalio na neko resenje na koje je istekao rok za zalbu pa samim tim mu niko nije kriv sto nije ispostovao rokove. A za placanje nema nista to je potvrdjeno jer je vec isplatio prosli dug nego se covek malo pogubio u papirima i sad mu djavo kriv. Niko ti ne trazi da platis troskove izvrsiteljima nego su ti stigli obicni racuni

  • Jelena

    15:06 // 17. 6. 2020.

    Ja nisam u zemlji, ali molim sugrađane, izađite i podržite ovog čoveka! Ovog i svakog ko muči istu muku, jer ne znate hoće li snaći nešto sutra i vas! Podržavajte sami sebe, ne političare, aman!

    • Bogosav

      18:02 // 17. 6. 2020.

      Postovanje Jelena,ja sam iz ravne Backe,pa isto kao i vi mogu samo moralnu podrsku da dam.Ali mi je drago sto ste stimulativno podrzali male ljude jer su ovi veliki mnogo preterali.Svako dobro vam zelim

    • Slavica

      08:29 // 18. 6. 2020.

      Čoveka treba podržati i pružiti mu pomoć, jer je to ljudski, a ne zato što tako nešto može sutra i nas da snađe. To je proračunatost, a ne istinska dobrota.

  • ***

    14:29 // 17. 6. 2020.

    Podrška Žule,izdrži.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: