Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:57, 17. 6. 2020.

| Društvo

Samohrani otac iz Niša prekinuo štrajk glađu, nadležni mu obećali pomoć

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
štrajk
Kaže da je štrajk privremeno prekinuo; foto: JV

Nakon što je jutros počeo štrajk glađu zbog naplate alimentacije za koju tvrdi da je neosnovana, samohrani otac troje dece iz Niša Bojan Milovanović dobio je poziv većnice za socijalna pitanja Tijane Đorđević Ilić i Centra za socijalni rad i privremeno je prekinuo štrajk. Obećana mu je pomoć, a direktor Centra Zoran Jović kaže da će pokušati da odlože naplatu, da ona bude na rate i finansijski će mu pomoći.

Milovanović je jutros u centru Niša počeo da štrajkuje glađu, jer tvrdi da je alimentaciju već platio za period kada zvanično nije bio staratelj troje dece. Novi dug kaže da ne postoji, da je od prošle godine i zvanično staratelj i da je stari već platio.

Nakon što su Južne vesti objavile njegovu priču, većnica za socijalna pitanja Tijana Đorđević Ilić ga je pozvala na sastanak, nakon čega je on odlučio da privremeno prekine štrajk.

Ja sam privremeno prekinuo štrajk glađu, jer sam dobio obećanja i uverenja da će da mi izađu u susret i da će to da izmire umesto mene. Ja ne znam dok to ne bude da li će da ispune. Većnica Tijana Đorđević me je videla, bio sam kod nje na razgovoru. Eto sad kako mogu da budu ekspresni. Onda sam bio kod direktora Centra za socijalni rad i obećana mi je pomoć da se to isplati - priča Milovanović.

Direktor Centra za socijalni rad Zoran Jović kaže da je već spreman dopis izvršitelju sa molbom da se naplata duga odloži i da bude na rate.

Objašnjava da je reč o dugu za alimentaciju, da za to Milovanović ima presudu Višeg suda koja je pravosnažna i više nema pravo žalbe, te dug mora da plati.

Njegov slučaj je vrlo specifičan. On se u suštini žali da Sud nije cenio u tom trenutku vreme kada je on faktički počeo da brine o deci i da oni to nisu valjano ocenili. Međutim, to je prošlo i izvršno je, iskoristio je sve mogućnosti za žalbe. Ja sam razgovarao sa njim danas, spremili smo taj dopis i ja ću i pozvati izvršitelja da vidimo koje su mogućnosti da to bude odloženo plaćanje, na više rata i mi ćemo pomoći oko plaćanja. Mislim da smo za sad rešili problem - objašnjava Jović.

I većnica Tijana Đorđević Ilić kaže da će Milovanović, kao i više puta do sada dobiti pomoć Grada, ali da za to postoji procedura. Njemu će biti napravljen socio-ekonomski status u Centru za socijalni rad, potom je potrebna odluka Grada za dodelu jednokratnih pomoći, a komisija treba da izvrši procenu i utvrdi kolika će ta pomoć biti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miloš

    13:45 // 18. 6. 2020.

    Sve će biti bajno do ponedeljka, a onda se takvi ljudi bace na marginu, mediji ućutkaju, a Oni, nastave da profitiraju. Živeli...

  • Mile Torzija

    23:08 // 17. 6. 2020.

    Mene me interesuje čija je ćerka ta Ilić?
    Samo jednom imate prevo da pogađate!

    • Srba

      09:12 // 18. 6. 2020.

      Pa zar ne vidiš da joj Ilić nije prvo prezime, nego drugo, muževljevi? Dakle, ne može da bude ćerka, samo eventualno snaja.

  • Sole mio

    22:17 // 17. 6. 2020.

    To je nasa stvarnost, a ne ono sto nam sole pamet po televizijama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: