Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:45, 16. 6. 2011.

| Društvo

Selo Mazarać dobilo most

Autor:Jelena StojkovićIzvor:Južne vesti
vranje, sutanovac otvara most

VLADIČIN HAN - U selu Mazarać kod Vladičinog Hana otvoren je most posle 36 godina. Vojska Srbije je bila izvođač radova, a most je završen za 7 dana.Most su izgradili pripadnici četvrte brigade Kopnene vojske Srbije, a vrednost mosta i radova je oko 30 miliona dinara.

 

Most je svečano otvorio ministar odbrane Dragan Šutanovac.

- Vojska Srbije upravo ovakvim akcijama opravdava visoko poverenje koje uživa među građanima, naročito na jugu Srbije – rekao je Šutanovac u Mazaraću.

Predsednik opštine Vladičin Han Nenad Mitrović podsetio je da meštani na izgradnju ovog mosta čekaju čak 36 godina.

- Most koji je bio blizu ovog novosagrađenog srušen je još 1975. godine.  Bilo je nekoliko pokušaja da se obezbedi novac i skrate muke meštanima ali se sve završavalo na obećanjima – priznaje Mitrović.

Meštanima sela Mazarać došao je kraj mukama,jer se ovo selo nalazi na levoj obali Južne Morave, pripada opštini Vladičin Han, ali se imanja Mazaraćana i meštana okolnih sela nalaze se na desnoj obali reke koji pak pripadaju gradu Vranju, tako da je odlazak na njivu za meštane bio prava muka.

- Mislim  da će se sve sada promeniti. Bili smo prinuđeni da gazimo Moravu da bi došli do svojih njiva, koje se nalaze tridesetak metara na desnoj obali reke. Maltretiralli smo i stoku i ljude - pričaju meštani Mazaraća, koji su se okupili kako bi prisustvovali svečanom otvaranju.

Most u selu Mazarać povezuje više sela sa područja opština Vranje i Vladični Han, dug  je 30 metara a širok oko 3,5 metara .

 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: