Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:24, 14. 7. 2020.

| Društvo

Šesti dan protesta u Nišu - mirna šetnja i toalet-papir ostavljen ispred Gradske kuće [foto]

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
protest6dan3-foto-vkeser
I ovog puta mirna šetnja; foto: V. Keser

Uz povike "Izađite napolje", "Krizni štab ostavke" i "Niš, Niš, budi se", šetali su demonstranti niškim ulicama šesto veče zaredom. Okupljanje je počelo ispred zgrade gradske Skupštine i uz drugačiju rutu u odnosu na prethodne večeri, šetnja je završena ispred Gradske kuće gde su građani na stepenicama ostavili toalet-papir sa porukama "Glasački listići" i "Vaše diplome".

protest6dan14-foto-vkeser foto: V. KeserNešto duže su se i građani sinoć okupljali kod Skupštine u Nikole Pašića, a broj okupljenih bio je znatno manji u odnosu na prethodne večeri. Potom je stotinak Nišlija, uglavnom mladih, krenulo u šetnju ulicama Knjeginje Ljubice, potom Milojka Lešjanina do Trga kralja Milana, Voždovom i zatim Vojvode Mišića pored prostorija SNS. Nisu zastali ni na jednoj lokaciji, a sve je proteklo bez incidenata.

Zatim su šetali Bulevarom Nemanjića opet do Sinđelićevog trga, a onda do kružnog toka u Dušanovoj ulici gde su blokirali saobraćaj i napravili kratku pauzu. Prvi put na protestima demontranti su prošli Dušanovom, a potom opet Obrenovićevom do Gradske kuće gde je protest i završen.

Iako ih je ostalo manje od 50 na kraju protesta ispred Gradske kuće, okupljeni su poručili da neće odustati i da žele da pokažu bunt i istrajnost, te pozvali sve da im se večeras pridruže na novom protestu.

Kako je to sinoć izgledalo pogledajte u foto-galeriji našeg Vanje Kesera, a možete videti i uživo prenos protesta na našoj Fejsbuk stranici.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Milan

    12:43 // 14. 7. 2020.

    A ko ste vi, da pozivate napolje i pretite ljudima koji sede u kafićima, kako će biti zapamćeni kad dođu vaši

  • Naissus

    12:36 // 14. 7. 2020.

    Treba zatvoriti grad u obruc. Niko ne odlazi - niko ne dolazi. I ne samo ovaj grad, sve gradove po Srbiji treba zatvoriti u obruc i resiti najpre lokalna pitanja. Ako ne moze sporazumno, onda moze silom. Toliko puta se ta sila pokazala vrlo korisnom

    • kojom bre silom?

      14:51 // 14. 7. 2020.

      Koga i kako ti silom misliš da zatvaraš? 'ajde dođi da me zatvoriš! Koliko vas ima, hoćete mi da se skupimo na jednom protestu protiv protesta?

  • BATA

    12:22 // 14. 7. 2020.

    Zasto mislimo da treba verovati vlastima,njenim institucijama pa i zdravstvu.Zasto mislimo da rade u nasu korist?Zasto im verujemo?Valjda je zbog tog nepoverenja narod danas na ulici,protestvuje.Protestvuje ali ipak poslusno nosi brnjicu.Veruje nekakvom kriznom,privatnom,stabu-ovakav nije po zakonuZar doktorima nije ozakonjena dodela poklona,jos uvek se ne zna koliko moze i kakvih poklona.Tu cute.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: