Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:09, 8. 1. 2022.

| Društvo

Skoro godinu dana od posipanja tucanikom Ulica Bore Đorđevića Kokana još bez asfalta

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
ulica
Još nema asfalta; foto: M. Đ.

Ulica Bore Đorđevića Kokana u niškoj Opštini Pantelej ni posle skoro godinu dana od posipanja tucanikom nije asfaltirana iako je, podsećaju građani, gradonačelnica rekla da će rešiti taj problem. Stanovnici tog dela grada kažu da su nezadovoljni jer niko ne obraća pažnju na njihovo naselje, pa postoji blizu 10 neasfaltiranih ulica koje su, upozoravaju, i nebezbedne.

Nišlija Miloš Đorđević podseća da je sredinom februara prošle godine ulica na Panteleju posipana tucanikom, a do tada su se na njoj pravila mala jezera nakon kiše. Međutim, stanovnici smatraju da taj materijal nije pravo rešenje, pa se i dalje bore za asfalt koji im je obećan.

Kad je to bilo ja sam pisao gradonačelnici preko Fejsbuka i došao je neki njen saradnik i onda su posipali ulicu. Posle toga sam napisao opet poruku da se zahvaljujemo, ali da ćemo da se borimo da se ulica asfaltira, ona je rekla "počeli smo, ništa se ne sekirajte, to ćemo rešiti" - kaže Đorđević.

Međutim, ni posle skoro godinu dana nema asfalta, a tucanik je, kaže, počeo da nestaje. Navodi da je još jedan od problema ograda koju je postavio komšija i koja blokira prilaz ostalim kućama, pa ističe da je neko njemu za to dao dozvolu. ulica Tucanik se, kaže orđević, ugazio; foto: M. Đ.

Tucanik je već nestao ovde, već se to ugazilo, sva sreća još nema bara i sve to. Mi smo pitali za našu ulicu za asfaltiranje, rekli su da imamo divlju kanalizaciju, a mi plaćamo tu kanalizaciju i sve dažbine regularno i sad meni nije jasno ako je to neregularno kako mi onda plaćamo račune za to, kako smo usepli da legalizujemo kuće ako nemamo regularnu kanalizaciju - navodi Đorđević.

U tom naselju pre par dana čelnici grada i opštine najavili su da će Despotovačka ulica dobiti vovodovod i kanalizaciju, a onda i asfalt, stanari drugih ulica traže isto.

Tako Đorđević ističe da nije reč samo o njegovoj ulici, već da još 7 njih do pruge nisu asfaltirane, a za Borsku navodi i da je nebezbedna, jer nema adekvatan trotoar.

Novinari Južnih vesti su poslali pitanja Direkciji za izgradnju grada, Opštini Pantelej, kao i Kabinetu gradonačelnice da li će i kada Ulica Bore Đorđevića Kokana dobiti asfalt i odgovor očekujemo.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • ђура

    15:59 // 9. 1. 2022.

    Сеоски сокак . Где је овде тротоар ?

    • Smuk

      23:36 // 9. 1. 2022.

      @ђура : Kad asValtiraju , će ga stave po ulice !sredinu

    • Des - pot

      00:30 // 10. 1. 2022.

      Smuče, ti pa 'oćeš odma bulevar da naprave! E, ne može!Sad ima pare samo za jednu traku, dogodine za drugu, a na trotoari će stave pločke k'o na trg.

  • Robin Hud

    14:07 // 9. 1. 2022.

    Verovatno cekaju da se zaboravi da su vec naplatili asfalt, pa da ga kasnije opet naplate

  • Dragi

    11:50 // 9. 1. 2022.

    Mi u Lozničkoj, blizu ove ulice, čekamo 40 godina, a sve pravno imovinske rešili i dobili gradjevinsku dozvolu. Šta još da uradimo?

    • Lozan

      13:58 // 9. 1. 2022.

      Dragi, ništa nemojte da radite, i ne obraćajte se Anki komentatorki, jer ste nadrljali, ako ona sazna da imate tucanik, će ostanete i bez njega!

    • Naissus

      18:02 // 9. 1. 2022.

      Da gi glasujete u april

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: