Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:28, 13. 10. 2020.

| Društvo

Slike dece u donjem vešu sa medicinskog pregleda na Fejsbuku direktora Doma zdravlja

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
pregled
Direktor se pohvalio slikama maloletne dece; foto: printskirn Fejsbuk profil Milorad Jerkan

Direktor Doma zdravlja Milorad Jerkan pohvalio se radom odeljenja sportske medicine te ustanove tako što je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografije lekarskih pregleda dece u donjem vešu ili bez majica. Nakon što su redakciji Južnih vesti na ovo ukazali zabrinuti roditelji, Jerkan je u vezi sa ovim dobio pozive i poruke novinara. Nije odgovorio, ali je spornu objavu obrisao.

Pregled stotinak mladih belopalanačkih sportista obavljen je u prostorijama sportske hale u Beloj Palanci, a pregledana su deca iz više belopalanačkih klubova.

Ekipa odeljenja sportske medicine danas je obavila preglede stotinak mladih sportista raznih disciplina iz Bele Palanke. Pregled je obuhvatao sportsko-medicinski upitnik, EKG, klinički nalaz, laboratorijske analize i spirometriju - objavio je Jerkan.

Svoju objavu ilustrovao je sa 7 slika na kojima se vide pregledi maloletne dece, dečaci skinuti do pojasa, a devojčice u brus-halterima. pregled Pregledano više od 100 dece, objavljeno 7 slika; foto: printskrin fejsbuk profil Milorad Jerkan

Roditelji koji su se javili Južnim vestima revoltirani su njegovim potezom, a iako ispod njegove objave nije bilo komentara, slažu se da je njegov potez za osudu.

Odakle mu pravo da slika, a kamoli da javno izbacuje devojčice u brusu?

Na šta ovo liči? Ne znam šta bih radila da je moje dete u pitanju - neki su od komentara roditelja.

Odgovor direktora Jerkana da li je imao dozvolu roditelja za objavljivanje fotografija novinari Južnih vesti nisu dobili - na pozive, ni na SMS poruke do pisanja ovog teksta nije odgovorio.

Ipak, nakon toga je svoju objavu obrisao.

Iako je profil privatni, novinarka nedeljnika Vreme Tamara Skroza, koja se bavi etikom u medijima, gde spadaju i društvene mreže, smatra da direktor nikako nije smeo da objavi ovakve fotografije. objava Sporna objava; foto: printskrin

Ne sme to da radi. Bez obzira što je profil njegov privatni. Čak i kada roditelji objavljuju fotografije deca sa rođendana, oni bi po pravilima trebaju da traže dozvolu roditelja. Za bilo kakvo objavljivanje fotografije maloletnika, mora da se ima dozvola. Fotografije obnažene dece daju dodatnu dimenziju - kaže Skroza.

Ona na stvar gleda i iz ugla roditelja i dodaje da svakako ne bi želela da se slike njene dece ovako objavljuju. pregled Objavio slike polugole dece; foto: printskrin Fejsbuk profil Milorad Jerkan

Jedino može da pokuša da se brani je činjenica da je privatni profil, ali i to je dostupno određenom broju ljudi. Zašto bi moje dete bilo dostupno bilo kok broju ljudi. Ni na koji način ne sme da identitet i privatnost deteta povredi. On to ne sme da radi, bez obzira da li je zaključan ili nije profil. To je veliko ne - smatra novinarka.

Za odgovore smo se obratili i Domu zdravlja, a portparolka Nevena Simović tražila je da se pitanja dostave mejlom i obećala odgovore sutra ujutru.

Inače, ovo nije prvi put da doktor Jerkan u javnost iznosi privatnost svojih pacijenata - u oktobru prošle godine u sklopu karavana SNS lekara objavljivane su dijagnoze pojedinih pacijenata koje je na terenu, između ostalih, lečio i on.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ika

    12:59 // 14. 10. 2020.

    Eto šanse da roditelji ove dece uzmu po neku kintu od glupog Jerkana, odmah tužbe.....

  • advokat

    11:09 // 14. 10. 2020.

    Tuzba, i udri po usima (i novcaniku) da se puši, pa da vise nikom ne padne na pamet ovako nesto.

  • Mara

    09:52 // 14. 10. 2020.

    Sramota.A tamo u dispanzeru piše strogo zabranjeno slikanje.Zbog pojedinih doktorica koje uživaju u tome

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: