Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:00, 15. 12. 2017.

| Društvo

Sporan predlog SNS-a za direktora Turističke organizacije Niš?

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
adriana anastasov
Da li ispunjava uslove?; foto: JV

Predsednica Skupštine Opštine Palilula Adriana Anastasov mogla bi da sedene u direktorsku fotelju Turističke organizacije Niš, jer je Gradski odbor Srpske napredne stranke upravo nju predložio Odboru za imenovanje. Međutim, poverenik SNS za Niš Zvezdan Milovanović kaže da tek treba da se utvrdi da li ona uopšte ispunjava uslove za tu funkciju.

Prema Zakonu o turizmu, radno iskustvo od 7 godina, od čega najmanje 5 godina na rukovodećim poslovima, jedan je od uslova, koje Anastasova potencijalno ne ispunjava, jer kako kaže Milovanović, dovodi se u pitanje da li je predsednik Skupštine Opštine uopšte rukovodeća funkcija.

To je ta igra reči: da li je ova imenovana funkcija rukovodeća - rekao je Milovanović.

Da bi razrešili ovu nedoumicu, kako kaže Milovanović, upućen je dopis Ministarstvu za lokalnu samoupravu. On dodaje i da će predlog biti povučen, ukoliko Odbor za imenovanje utvrdi da Anastasova ne ispunjava uslove za tu funkciju.

Ako ne zadovoljava Zakonom propisane uslove, onda neće biti direktor. Ono što je stvar administracije, to je da Odbor za imenovanje ima uvid u dokumentaciju, ako po dokumentaciji ne odgovara, onda neće moći da bude dostavljena dalje - dodao je Milovanović.

Međutim, odgovore na pitanja da li je pored političkih, obavljala i neke druge poslove, Anastasova zasad nije želela da komentariše, jer su to, kako je rekla, "u ovom trenutku unutarstranačka pitanja". Ko je Anastasova, možete da pročitate u rubrici "Ko je ko".

Inače, na Gradskom odboru SNS, pored Anastasove, članovi vladajuće stranke glasali su i za dosadašnjeg direktora Uroša Parlića, kao i za bivšeg zamenika direktora "Skijališta Srbije" i poznatog sportistu Juricu Stankovića. Inače, novi direktor TON-a se bira jer je Parliću istekao mandat.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alex

    19:24 // 16. 12. 2017.

    Svaka cast Urosu Parlicu, covek je izuzetno strucan u svom poslu, obrazovan, emancipovan i pre svega gospodin. Izabrati gospodjicu Anastasov umesto njega je jos jedan samar u lice stanovnicima grada Nisa.

  • A konkurs?!

    09:41 // 16. 12. 2017.

    Primecujem da smo svi jednostavno prihvatili i pomirili se sa tim da se direktori niskih preduzeca/ustanova/organizacija postavljaju na sastanicima SNS-a, a ne na transparentnim konkursima.
    Vise i ne pokusavaju da nas slazu da se politika ne mesa u postavljanje direktora, vec iznose prljav ves sa stranackih sastanaka.

  • Anka

    23:01 // 15. 12. 2017.

    Ako je nesto valjalo u Nisu u vreme naprednjaka onda je to turizam zasmetao je Parlic jer je gradski

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: