Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:55, 15. 9. 2023.

| Društvo

Srpska zastava se vijori i u Nišu - obeležava se Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
zastava, dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, foto Jelena Misic 6
Srpska zastava se vijori ulicama Niša; foto: Jelena Mišić

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se u Srbiji četvrti put zaredom - 15. septembra na dan proboja Solunskog fronta. Srpska trobojka se od ovog jutra u Nišu vijori na ulicama, stambenim i zgradama javnih preduzeća i ustanova, kao i na autobusima i automobilima. Praznik će biti obeležen večeras od 18 sati u hali "Čair" gde će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

zastava, dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, foto Jelena Misic 2 Zastava i na institucijama; foto: Jelena Mišić Poštovanje prema zastavi i negovanje sećanja na solunske ratnike mnogi građani pokazali su kačenjem zastave Srbije na zgrade, automobile, terase, kuće.

Podsetimo, danas od 16 do 19 sati u Tvrđavi će početi prikaz sposobnosti Vojske Srbije.

Pripadnici Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, Komande za obuku, 63. padobranske jedinice, 72. brigade za specijalne operacije okupljenima će pokazati svoje veštine, ali i predstaviti delove opreme i sredstva naoružanja, a prisutni će takođe, kažu iz Vojske Srbije, imati priliku da vide i različite modele vojnih vazduhoplova.

zastava, dan srpskog jedinstva, slobode i zastave, foto Jelena Misic 9 foto: Jelena Mišić Od 18 sati u hali "Čair" biće organizovano i centralno obeležavanje za kada je najavljen dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Novi praznik ustanovljen je krajem avgusta 2020. godine na sastanku državnog vrha Srbije i Republike Srpske, a datum 15. septembar izabran je kao dan kada je probijen Solunski front 1918. godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Berija

    22:00 // 16. 9. 2023.

    Srbi NIKAD NISU BILI JEDINSTVENI I NE SLAVE izmišljene, novokomponovane šiptarske praznike, koje im je nametnuo okupator: naci iz S.A.D.

  • Jonca

    19:01 // 15. 9. 2023.

    Pa idi Gago zavijori, recimo udji na Merdare sa srpskom zastavom, pa da vidis kako ces da prodjes, ne samo sto ces morati da je bacis, nego ces i tablice da prikrijes sa srpskim obelezjem. To sto ti vidis, to je sve halucinacija, magla koju vodja prodaje izmanipulisanim poput tebe i tebi slicnima

  • Deda topličanin

    18:32 // 15. 9. 2023.

    I treba da se viori Srpska zastava, posebno "GVOZDENOG PUKA", ali o nekom jedinstvu sa onima koji su pucali na nju 1914 na Drini NE MOŽE, pamtimo mi!

    • Autteikter

      19:14 // 15. 9. 2023.

      Dedo, ne preteruj, jos cuvate sliku Tita,pod krevetom !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: