Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:11, 14. 2. 2020.

| Društvo

Srpsko-ruski centar u Nišu ubuduće pristupačniji stručnjacima za vanredne situacije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
srpsko-rusko
Srpsko-ruski centar, kao trenažni Centar za vanredne situacije Balkana; foto: Vanja Keser

U narednom periodu promovisaće se kapaciteti Srpsko-ruskog centra u Nišu, rekao je državni sekretar MUP Milosav Miličković, kao modernog nastavno-trenažnog centra koji će biti pristupačniji većem broju stručnjaka koji se bave vanrednim situacijama. On je obišao Centar u društvu ruskog kolege Aleksandra Čuprijana i ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka.

VVV_5862 Miličković je rekao da kontinuirani razvoj i unapređenje saradnje između Srbije i Rusije, odnosno MUP-a i Ministarstva za vanredne situacije, doprinosi prepoznatljivosti Srpsko-ruskog humanitarnog centra “kao profesionalne organizacije koja je sposobna da sopstvenim kapacitetima bude ravnopravan učesnik u profesionalnom usavršavanju vatrogasaca-spasilaca, ali i podrška u reagovanju u vanrednim situacijama”.

Buduće aktivnosti će biti usmerene na uređenje zgrada u kojima je sedište, uz poboljšanje postojećih kapaciteta kao i regulisanja poligona za obuku. Takođe, sistemski rad na unapređenju kapaciteta, mora pratiti i unapređenje kapaciteta stručnog kadra, koji će svojim stručnim znanjem i veštinama doprineti organizaciji obuka i podizanju nivoa znanja vatrogasaca-spasilaca - rekao je državni sekretar.

VAK_0546 Čuprijan je rekao da je ovo osma godina kako Centar funkcioniše i da je i osnovan kao garancija humanitarne bezbednosti i pružanja humanitarne pomoći čitavom Balkanu.

Upravo preko ovog kratkog obilaska, sa trenutnim kapacitetima Centra možemo smelo da tvrdimo da ovaj Centar sigurno ima svoje buduće sutra. Čovečanstvo, na žalost nije moglo da pobedi do kraja sve požare, tehnogene havarije i sve vanredne situacije, ali razumni ljudi moraju uvek da vode računa kako će minimalizovati sve buduće rizike - poručio je Čuprijan.

Srpska i ruska delegacija su prethodno prisustvovali vežbi vatrogasaca-spasilaca i Gorske službe spasavanja.

VVV_5869

O “bolnoj temi” - diplomatskom statusu Centra nije bilo reči, ali je zato javnost saznala da pored novog ruskog kodirektora Andreja Mamčenkova, koji je nedavno promovisan, postavljen i novi srpski kodirektor. Bojana Glamočliju zamenio je Bojan Kostić, a Miličković je novom rukovodstvu poželo puno uspeha u radu.

Podsetimo, Srpsko-humanitarni centar u Nišu zvanično je počeo sa radom 2012. godine. Učestvaovao je u nekoliko vanrednih situacija, a poslednja su bili letošnji požari na Staroj palnini.

VAK_0615

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Шишач снс-ОВАЦА

    10:26 // 15. 2. 2020.

    Где су кад нам изгоре цела Стара планина?!

  • Jonca

    18:52 // 14. 2. 2020.

    Voleo bih da je ovaj Srpsko-ruski centar u Beogradu,a da nam takozvani Beogradjani vrate nas aeorodrom.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: