Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:34, 27. 7. 2012.

| Društvo

Stali radovi u ulici Ivana Milutinovića

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
ivana milutinovica
Bulevar Ivana Milutinovića

Finansijer NIP i izvođač radova Planum raskinuli su ugovor, kažu u Direkciji za izgradnju grada, i radovi su stali. Grad bi da završi započeto o svom trošku, ali situaciju koče neutrošena sredstva.

Radovi su započeti u proleće 2011. godine i ulica je raskopana skoro celom svojom dužinom tako da meštanima Medoševca, a posebno stanovnicima ulice Ivana Milutinovića nije ni malo lako.

Prema njihovim rečima kada je suvo vreme prašina je ogromna, a kiše stvaraju blato i bare. i.m. Rupe na kolovozu

Kolovoz je, kako kažu “izrovan” do te mere da su moguća ozbiljna oštećena na kolima. Ono što meštane najviše brine jeste činjenica da radnika nema ni na vidiku i da ne znaju hoće li se to katastrofalno stanje promeniti.

U niškoj Direkciji za izgradnju grada kažu da su radovi prekinuti, jer su NIP i Planum raskinuli ugovor.

- Došlo je do raskida ugovora. Nama nije tačno poznato zbog čega, šta se desilo, uglavnom mi smo dobili inicijativu od gradonačelnika da od sredstava iz održavanja za ovu godinu to završimo. Međutim, u tome nas sprečava spor koji postoji između Planuma i NIP-a – kaže portparol Direkcije za izgradnju grada Dragan Videnović.

Videnović objašnjava da je sporno 25 miliona dinara koliko je, kako kaže, Planum uzeo od NIP-a kao avans, a nije utrošio.

- Oni imaju mogućnost to da vrate, ali verovatno nemaju taj novac i sada pokušavaju da dobiju mogućnost da za tih 25 miliona odrade to što imaju, a da mi završimo. Čekamo da oni to reše, pa mi da preuzmemo i završimo – rekao je Videnović.

Novinari Južnih vesti ni posle brojnih pokušaja nisu uspeli da stupe u kontakt sa direktorkom preduzeća Planum, koja nije bila dostupna za medije.

i.m.2 Cevi vire iz zemljeZvanični podaci kažu da je na tenderu koji je 4. avgusta 2010. godina raspisalo Ministarstvo za nacionalni investicioni plan (NIP) najbolju ponudu za rekonstrukciju ulica Ivana Milutinovića i Stanka Vlasotinčanina u Nišu dalo beogradsko preduzeće Planum.

Kako je na godišnjoj konferenciji za novinare 26. decembra 2011. godine rekao izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Jovanović, u ovoj ulici je rekonstruisana vodovodna mreža, što potvrđuju i cevi koje vire iz neasvaltiranog trotoara, a ulica Stanka Valsotinčanina je bila završena. i.m. 4 Ulica Ivana Milutinovića noću

Iako je često od prethodne strukture vlasti najavljivan kao Bulevar Ivana Milutinovića, dok se ne reši problem između NIP-a i Planuma ova ulica će i dalje biti Crni put, kako su je nekada zvali, a to ime joj pristaje posebno noću, kada tamo vlada potpuni mrak.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • NIsbre

    07:30 // 30. 7. 2012.

    "Stali radovi", sta tu ima novo. Trazili ste, gledajte.

  • MS

    11:08 // 29. 7. 2012.

    S obzirom da znam za koga je glasao Medosevac nisu zasluzili nista BOLJE!!!Na moju nesrecu svakodnevno idem u taj isti Medosevac i potvrdjujem da od kola jos malo nece ostati nista.Ali mora da se naglasi da smo mi najverovatnije najcivilizovaniji narod na Svetu jer u ulici koja je suzena u jednu traku saobracaj funkcionise bez da ga i ko regulise,pa cak i nocu.

  • Naselje 9.Maj

    20:38 // 27. 7. 2012.

    Pišite i o Naselju 9.Maj koji je u istom problemu.Jedan deo ulice je završen,do okretnice.Drugi deo ka kradu je katastrofalan,jako je ružno i prljavo.Kad je suvo vreme,dok čekaš autobus pobeliš od prašine.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: