Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:34, 30. 6. 2021.

| Društvo

Stanari "Crvenog solitera" blokirali saobraćaj nakon što im je "pauk" odneo vozila

Autor:Milica Milojević KostićIzvor:Južne vesti
protest 1
Okupljeni zaustavili saobraćaj kod crkve Sveti Luka u Nišu;foto:JV

Stanari "crvenog solitera" u Ulici Stefana Prvovenčanog protestovali su i na kratko blokirali saobraćaj, zbog toga što im je sinoć bez najave Parking servis odneo automobile. Vozila isped zgrade jutros nije pronašlo najmanje petnaestak vlasnika, tačan broj još sakupljaju a iz JKP Parking servisa nisu odgovorili na pozive novinara Južnih vesti.

Raskrsnica kod crkve "Svetog Luke" bila je blokirana desetak minuta. Prvo su blokirali jednu, a onda i obe trake koje vode od Jagodin male do Palate pravde. Neka vozila su zaobilazila kolonu preko trotoara, dok su autobusi morali da sačekaju kraj protesta. Stanari kažu da su jutros prvo pomislili da im je neko ukrao auto, jer im posle skoro 60 godina parkiranja isped zgrade nije palo na pamet da će im "pauk" zapleniti vozila.

Iako je platila kaznu, Miroslavka Vukićević morala je da organizuje i šlep-službu, jer automobil nije hteo da upali.

Automobil je do juče radio, sada je moram da zovem majstora - kaže Miroslavka.

protest 2 Najavljuju nove proteste;foto:JVNeki od stanara navode da su pre nekoliko dana razgovarali sa radnicima iz Parking servisa.

Pitao sam ih da li planiraju da nas diraju i rekao da bi bilo u redu da nas upozore ukoliko planiraju da raščiste ovaj deo. Mnogi od nas plaćaju godišnje karte, a ovde ostavimo auto samo kada nema mesta u našoj zoni. Najlakše je da zaplene i naplate kazne, neka reše problem parkiranja - ističe sagovornik koji želi da ostane anoniman.

Okupljeni su najavili da će naredni protest prijaviti i da traže neki dogovor s nadležnima.

Podsetimo, stanarima koji žive na ovoj adresi, Parking servis sinoć je odneo vozila, a na naše pozive do sada nisu odgovorili.

Protest stanara

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sramota

    14:49 // 6. 7. 2021.

    Mora prime platu
    Naprimali svoje ljude ne mogu da podele debele plate u svim Javnim preduzecima.Vodovod, Trznica,Medijana ....

  • Bubanjac

    19:38 // 1. 7. 2021.

    Prava stanara i njihove potrebe su starija i veca od prava parking servisa da raubuje gradse saobracajne povrsine. Stanari kupovinom stanova i urednim placanjem poreza i komunalnih davanja imaju legitimno pravo da koriste prostor oko zgrade za potrebe parkranja Ako je zgrada legalno izgradjena na povrsini kojoj je grad dao dozvolu grad sada ima obavezu prema stanarima da resi njihove pot

  • Teokratija

    10:40 // 1. 7. 2021.

    Tek ce da nose, otimaju na sve strane i njima niko nece da stane na put... Batalite gradove, odite lepo na selo, imas kucu, dvoriste, lepo se parkiras, hladovina... Svez vazduh, posadis voce, povrce da vidis sta je zivot. A ne vi ste se navukli u betonske kaveze pa vam kriv onaj i ovaj... Sami ste krivi sto zivite u gradovima. Hocete moderni da budete, pa vakcine, pa malo lgbt, pa malo bolestije..

    • Kitittelj

      13:30 // 1. 7. 2021.

      Super predlog, a mi sto nemamo selo i što smo rođeni tu u gradu gde da odemo?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: