Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 30. 6. 2021.

| Društvo

Stanari "Crvenog solitera" u Nišu najavili protest jer im "pauk" odnosi automobile

Autor:Tamara TodorovićIzvor:Južne vesti
1625056941736
Stanari sami stavili tablu da je parking samo za one koji žive u toj zgradi; foto: JV/T. T.

Zbog toga što jutros nisu zatekli svoja vozila ispred ulaza gde, kako tvrde, parkiraju unazad 60 godina, stanari zgrade broj 15a u Ulici Stefana Prvovenčanog najavili su da će danas u 18 sati organizovati protest i blokirati raskrsnicu kod crkve Svetog Luke ukoliko im se automobili ne vrate. Šta je razlog za ovu akciju i koliko vozila je uklonjeno, iz Parking servisa Niš nema odgovora.

Da je niški Parking servis još juče počeo da odnosi vozila ispred ulaza takozvanog "Crvenog solitera" tvrde stanari, koji tu, kažu, parkiraju decenijama, pa se sada pitaju šta je razlog i zašto su svi automobili odneti bez prethodnog obaveštenja i upozorenja.

Upravnica zgrade kaže da je sinoć, kada je "pauk" podigao prvi auto, pozvala Parking servis, ali da su oni prebacili odgovornost na saobraćajnu policiju.

Rečeno mi je da su po nalogu saobraćajne policije podigli vozila, jer su nepropisno parkirana. Kad sam pozvala saobraćanu policiju rekli su mi da oni nemaju nikakvu prijavu i da nisu izdali takav nalog - kaže upravnica.

1625056985058 foto: JV/T. T.Napominje da su se ranije žalili Sekretarijatu za saobraćaj, jer su i vozači koji nisu stanari zgrade parkirali ispred ulaza. Zbog toga su tražili da se postavi tabla koja naglašava da je parking samo za stanare zgrade. Tada im je, kako navode, dato objašnjenje da ne mogu da postave tablu, jer je je zgrada na uglu raskrsnice, ali da svakako neće biti problema, jer tu parkiraju od kad su se uselili.

Videla sam juče popodne da pauk odnosi vozilo vranjskih tablica i mislila sam da nije od naših komšija, pa se nisam zabrinula za svoj auto. Međutim, jutros kada smo izašli nije bilo nijednog vozila, niko nas nije obavestio da ne parkiramo - kaže jedna stanarka.

Par u čijem je vlasništvu vozilo vranjskih tablica, ispostavilo se, ipak živi u toj zgradi i kažu da im je auto odnet juče u 12 sati, a da su to primetili tek uveče u 21 sat i da su prvo pomislili da je ukraden.

Preuzeli smo auto sada, platili smo njihovu “uslugu” 8 hiljada i kaznu od 5 hiljada za nepropisno parkiranje. Ne znam zašto ne smemo odjednom tu da parkiramo - kažu oni.

Nakon njihovog, kako tvrde stanari, danas su u ranim jutarnjim satima uklonjeno još 12 automobila.

Nezadovoljni stanari najavili su da će danas u 18 sati blokirati raskrsnicu. Kažu, ovo je jedini prostor za parkiranje koji broji 15 parking mesta, a u zgradi ima više od 60 stanova.

Oni veruju da je jedini način da se izbore za svoja parking mesta, tako što će protestovati i tražiti svoja vozila nazad.

Hoćemo da nam vrate automobile, kao što su ih odneli bespravno i hoćemo dam vrate naša parking mesta i ne proglašavaju javnom površinom, nešto što nije njihovo - kaže žena čiji je auto podignut.

Iz Parking servisa nisu odgovarali na naše pozive, pa za sada nije poznato koliko je tačno vozila podignuto i zbog čega su rešili da krenu u ovu akciju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Tika Špic

    13:38 // 2. 7. 2021.

    GLAVNI I JEDINI KRIVAC ZA OVAKVO STANJE U NIŠU PO PITANJU PLANIRANJA JE LJUBIŠA JANIĆ, BIVŠI SULTAN OD UPRAVE ZA IMOVINU KAO I NJEGOVE SULTANIJE. ZA DOBAR PROCENAT IZDAJE DOZVOLU GDE HOĆE, ZATO NEMAMO PRAZNOG PROSTORA U CENTRU GRADA. A PARKING SERVIS... JEDNOSTAVNO LEGALIZOVAN KRIMINAL

  • Ernest H.

    12:06 // 1. 7. 2021.

    U ulici Vojvode Tankosića važi dvostruki standard,pola ulice oko Doma zdravlja parkiranje se naplaćuje pauk nemilosrdno odnosi vozila a od raskrsnici sa ul.Vojvode Mišića,trotoari su krcati vozilima,prešaci su primorani da idu kolovozom trakom rizikujući živote i ovde pauk se ne pojavljuje

  • čekaj, čekaj..

    08:24 // 1. 7. 2021.

    Gradski urbanisti, zahvaljujući vama u Nišu se gradi, što je lepo, i svi bi u širem ili užem centru, ali niko ne misli da predvidi dovoljan parking prostor. Došlo vreme da kad se odvezete u drugi deo grada nemate gde da parkirate, jer i lokalci nemaju dovoljno mesta.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: