Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:33, 28. 8. 2019.

| Društvo

Sukob meštana sela Topli Do i investitora oko mini-hidroelektrane

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Traže i rušenje postojećih mini-hidroelektrana
Traže i rušenje postojećih mini-hidroelektrana; foto: Lj. F.

Zbog toga što se investitor za potencijalnu mini-hidroelektranu u selu Topli Do na Staroj planini pojavio u tom selu, meštani i aktivisti Inicijative Odbranimo reke Stare planine okupili su se kako bi mu, kako kažu, priredili doček. Uz intervenciju policije izbegnut je incident između sukobljenih strana.

Kako kaže Aleksandar Panić iz Inicijative Odbranimo reke Stare planine koji je bio na licu mesta, njihova želja je bila da se investitoru pokaže da nije dobrodošao.

Imamo prigovore za građevinsku dozvolu za njegovu mini-hidroelektranu, ali nemamo odgovore. On nema pozitivno mišljenje Zavoda za zaštitu prirode. Bilo je napeto, dobili su poruku, ne možemo da kontrolišemo ljude koji su besni - kaže Panić.

Po pozivu investitora Dragana Josića pojavila se policija u selu, u čijoj pratnji je on sa svojim saradnicima, napustio selo.

Došli smo u selo u kuću jednog meštana bez mehanizacije. Okupilo se njih 50, mahali su sekirama, najveće uvrede su nam upućivali. Pozvali smo policiju, držali su nas kao taoce. Gađali su nas kamenjem, više od 10 ljudi nam je pretilo smrću. Kada smo krenuli ka Pirotu, u pratnji policije, mene i kolegu nas je jedan dečko pljunuo u lice - tvrdi Josić.

Do ozbiljnijeg fizičkog sukoba nije došlo, a i investitor i aktivisti Inicijative ORSP su na putu ka Pirotu.

U pirotskoj policiji ne odgovaraju na pozive i poruke novinara Južnih vesti.

Podsetimo, i krajem februara ove godine prilikom posete investitora Dragana Josića selu Topli Do došlo je do žučne rasprave sa meštanima i aktivistima Inicijative Odbranimo reke Stare planine, a na poziv investitora morala je da reaguje i pirotska policija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marija Juzna

    15:21 // 18. 9. 2019.

    Tako se brani zemlja! Bravo! Nazalost,vlast nas je naterala na ovakvo delanje. A ti ljudi, koji su tamo u prvim redovima,moraju nam biti primer za ubuduce.

  • kukaimotika

    03:03 // 29. 8. 2019.

    Samo udri!

  • mario

    23:34 // 28. 8. 2019.

    Bravo ljudi,borite se do kraja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: