Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:24, 20. 2. 2020.

| Društvo

Sva dokumenta na jednom mestu za Belopalančane

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
Upravno mesto
Građanima na usluzi 7 šaltera; foto: Opština Bela Palanka

Zahteve za dečiji dodatak i socijalnu pomoć, overu dokumenata, poreske prijave i drugu potrebnu papirologiju, građani Bele Palanke ubuduće će moći da pribave na jednom mestu, na jedinstvenom upravnom mestu koje su otvorili ministar lokalne samouprave Branko Ružić i predsednik Opštine Goran Miljković.

Administrativne poslove, zbog kojih su građani do sada morali da šetaju od šaltera do šaltera, Belopalančani će brže i efikasnije moći da obave na jednom mestu.

Projekat su finansirali Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Opština Bela Palanka, a ukupna vrednost projekta je 5,72 miliona dinara, od čega je učešće Ministarstva 5,2 miliona.

Drago mi je što će i građani Bele Palanke sada imati jedno mesto na kome će završavati poslove koje imaju sa upravom i više neće morati da obilaze nekoliko različitih institucija. Na taj način štedimo i vreme i novac naših građana - rekao je Ružić.

Svečanom presecanju vrpce prisustvovao je i predsednik Opštine Goran Miljković koji je rekao da će se lokalna samouprava potruditi da unapredi i održi funkcionalnost Jedinstvenog upravnog mesta.

Kada su građani zadovoljni, zadovoljni smo i mi i trenutno radimo na tome da se u opštinskoj upravi omogući građanima i obavljanje uplata kako bi sve završili na jednom mestu. Građani i opštinska uprava ostvariće znatne uštede budući da će sve podatke koji su neophodni građanima lokalni i republički organi razmenjivati besplatno i građani se ne neće opterećivati popunjavanjem formulara za izdavanje dokumenata idući od šaltera do šaltera - rekao je Miljković.

On uverava građane da će određene stvari, za koje im je do sada trebalo 5 do 10 dana, moći da se završe za najviše 20 minuta.

U okviru Jedinstvenog upravnog mesta postoje 7 šaltera - pisarnica, matičar, overa potpisa, rukopisa i prepiski, dečija zaštita, lokalna poreska administracija, građevinski i imovinski poslovi i birački spiskovi.

Bela Palanka je 5. lokalna saouprava koje je dobila Jedinstveno upravno mesto uz podršku Ministarstva.

Procedure koje će biti objedinjene na ovom mestu:

Ostvarivanje prava na dodelu socijalne pomoći,

Podnošenje poreskih prijava za poreze na imovinu i prijavljivanje promene,

Podnošenje zahteva za dodelu socijalne pomoći sa zahtevom za sticanje svojstva energetski ugroženog kupca,

Ostvarivanje prava na dodelu dečijeg dodatka sa zahtevom za sticanje svojstva energetski ugroženog kupca,

Promena ličnog imena i promenu evidencije podataka korisnika komunalnih usluga,

Sticanje prava svojine i promenu evidencije podataka u lokalnoj poreskoj administraciji i promenu evidencije podataka korisnika komunalnih usluga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: