Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 24. 11. 2022.

| Društvo

Teretni vagon iskliznuo i oštetio prugu kod Bele Palanke

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
železnice
Oštećenje skretnica; foto: Južne vesti

Na izlazu železničke stanice Bele Palanka, ispred putnog prelaza, došlo je do iskliznuća jednog vagona od 29 koliko je kompozicija teretnog voza imala. Saobraćaj na pruzi je u prekidu, povređenih nema, ali su oštećene i uništene tri skretnice.

Iskliznuće sedmog vagona voza, koji je od Dimitrovgrada saobraćao ka Nišu, dogodilo se 22. novembra nakon ponoći, a iako su iz preduzeća Infrastrukture železnice obećali odgovore na pitanja o toj nezgodi, do objavljivanja teksta njih i dalje nema. teretni voz Iskliznuće vagona iz šina; foto: Južne vesti

Na pruzi od Niša do Dimitrovgrada već duže vreme ne saobraćaju putnički vozovi, već samo teretni, a kako Južne vesti saznaju, vagon je iskliznuo samo prednjim obrtnim postoljem - prednjom osovinom vagona sa dva točka i moguća šteta je višemilionska.

voz iskliznuće Radnici na terenu; foto: Južne vesti Oštećena je jedna skretnica, dve su uništene, a prema nekim procenama, cena jedne polovne skretnice je oko 4 miliona dinara.

Prugu Niš - Dimitrovgrad u narednom periodu očekuje celokupna rekonstrukcija i modernizacija - bugarska građevinska kompanija Trejs grup predvodi konzorcijum 3 firme koje su dobile posao rekonstrukcije od Sićeva do Dimitrovgrada, a kako je ta firma objavila, posao je vredan skoro 170 miliona evra. voz Iskliznuo sedmi vagon od 29; foto: Južne vesti

Posao će, pored Trejsa, obavljati i bugarska firma Start Inžinjering i italijanski Armatroi Feroviari, a kako stoji u saopštenju bugarske kompanije, rok za završetak radova je 1.276 dana ili skoro 3,5 godine.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan

    06:20 // 7. 12. 2022.

    Dobra vest pred potpisivanje ugovora za brzu prugu BG Nis 22.decembra...inace vozovi duze putuju u 21. veku nego na pocetku rada pruge u 19.veku...napredak je ocigledan...jos ne naucismo da hodamo,vec letimo...

  • zlaja

    23:55 // 24. 11. 2022.

    Ne postoji losiji prelaz. Bukvalno mora naj manjom brzinom da se prodje

  • Gaga

    16:39 // 24. 11. 2022.

    Radi li se nesto na toj pruzi?Koliko dugo nije u funkciji?Zasto nema putnickih vozova?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: