Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:26, 16. 2. 2021.

| Društvo

Tri jelke posečene, nastavljena seča i drugih stabala u centru Niša [video]

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Seča u centru Niša kod Gradske kuće slika3; foto: JV-T.Tasić
Posekli i drvo staro više od 50 godina isped koga je sagrađen parking za hotel; foto: JV-T.Tasić

Rano jutros je centar Niša ostao bez brojnog drveća - radnici JKP Mediana posekli su tri jelke, jedan od simbola Trga kralja Milana, ali tu nisu stali i u toku je seča i drugog drveća.

seča jelki Rano jutros počela seča; foto: Ana Šurdilović Nikolovski Iako je neradni dan, nije tako za radnike JKP Mediana koji su jutros pre 8 sati počeli seču više stabala na Trgu kralja Milana.

Na to su tokom vikenda upozoravali iz Dveri, a sada je i zvanično - od tri jelke ostali su panjevi, a radnici su i dalje na terenu i zvuk testere odzvanja centrom Niša.

Novinarka Južnih vesti sa terena javlja da radnici u kamione sakupljaju sve što su prethodno posekli i da je reč o najmanje desetak drveta. Seča u centru Niša kod banke slika 3; foto: JV-T.Tasić Više posečenih breza kod banke; foto: JV-T.Tasić

Nekoliko stabala isekli su kod banke na Trgu, ali i najmanje tri kod hotela "Park" i Gradske kuće, za koja su građani i ranije upozoravali da "smetaju" na ulazu u novoizgrađenu garažu.

Kako od jutros izgleda centar Niša pogledajte u galeriji fotografija novinarke Tamare Tasić, a kako je počela seča vidite u videu na kraju teksta.

panjevi umesto jelki Od tri jelke ostali panjevi; foto: JV-T. Tasić


Radnici na terenu, rukovodioci odmaraju

I dok su radnici Mediane na terenu od 7 sati jutros iako je neradan dan, njihovi rukovodioci odmaraju - na fiksne telefone u ovom preduzeću se niko ne javlja od jutros. Seča u centru Niša kod Gradske kuće slika1; foto: JV-T.Tasić Posekli i drvo staro više od 50 godina isped koga je sagrađen parking za hotel; foto: JV-T.Tasić

Na pozive novinara nije odgovorio ni njihov direktor Dragoslav Pavlović, kao ni na pitanja - koliko je stabala posečeno i kog drveća, kao i zašto su taj zadatak radnici dobili na dan praznika, rano ujutru.

Novinarka Južnih vesti na terenu rukovodioce nije zatekla, sami radnici rekli su joj da su rano ujutru imali nadzor, ali da su otišli.

Tokom vikenda na pitanja nije odgovorila ni gradska urbanistkinja Tanja Obradović, koja je ranije rekla da seču kod Gradske kuće zbog parkinga neće dozvoliti ako se bude pitala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • renato b.

    09:40 // 18. 2. 2021.

    strašno što rade...na mesto da sade oni seku!

  • Nevera

    13:54 // 17. 2. 2021.

    Ne mogu da verujem da umesto da sade, oni nam seku drvece. Kom Jos treba priroda? Najbolje da sve bude u betonu i beZ duse. Nema veze sto u gradu i onako nema vazduha i ne moze da se dise.

  • Nik

    21:01 // 16. 2. 2021.

    E, sad mi se vidi selo pored Sokobanje sa prozora Gradske kuće, bravooo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: